Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανθρώπων του πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Βασικό τους αίτημα η στήριξη της πολιτείας, καθώς ο καλλιτεχνικός κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Το κοινό είναι απολύτως ασφαλές, αφού φορά τις μάσκες του και δεν μιλάει. Εμείς όμως πάνω στη σκηνή είμαστε απροστάτευτοι. Γι αυτό το λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα και να επιδοτήσει τα θέατρα και τους εργαζόμενους” τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Δεν έχει κλείσει κανένα θέατρο με κρατική εντολή ώστε να υπάρχει και κάποιο επίδομα. Κλείνει όμως γιατί δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση ούτε για τον παραγωγό, ούτε για εμάς” είπε από πλευράς της η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε: “Να συζητήσουμε επιτέλους με ποιον τρόπο πρέπει να ανοίξουν όλα με ασφάλεια“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω