Η 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τον κύκλο δράσεων αγωγής υγείας του Υπουργείου Υγείας σε μαθητές του Δήμου Λαρισαίων.

Τα προγράμματα αγωγής υγείας  που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Απριλίου Μαΐου, αφορούσαν τους θεματικούς άξονες :

   « Διατροφική  Αγωγή».

Σκοπός του θεματικού άξονα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων σχετικά με την μεγάλη σημασία και αξία της διατροφικής αγωγής καθώς είναι πλέον γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ορθή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική , πνευματική, σωματική και  ψυχική ανάπτυξη των παιδιών.

   «Υγιής Αναπνοή  και  Πρόληψη Αλλεργιών στη Παιδική Ηλικία».

Στόχος της παρέμβασης είναι η πρόληψη των αλλεργικών καταστάσεων σε παιδιά και εφήβους, η ενημέρωση για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών ώστε να βελτιωθούν η ποιότητα ζωής, οι μαθησιακές επιδόσεις και να μειωθούν οι απουσίες από το σχολείο.

   «EBUG» .

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για γενικότερα και ειδικότερα θέματα πρόληψης λοιμώξεων, με απώτερο στόχο την αλλαγή συνηθειών και την υιοθέτηση  υγιεινών συμπεριφορών και στάσεων ζωής.

   «Προαγωγή Ψυχικής  Υγείας Παιδιού και Εφήβου»

Στόχος των παρεμβάσεων ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές το πώς μπορούν να αναγνωρίσουν και να βιώσουν τα συναισθήματά τους, όπως, επίσης, πώς να αντιμετωπίζουν  το στρες τους μέσα από την εκμάθηση εγκεκριμένων τεχνικών διαχείρισης (διαφραγματική αναπνοή, προοδευτική νευρομυική χαλάρωση και νοερή απεικόνιση).

Τα προγράμματα αγωγής υγείας, έλαβαν  χώρα  στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στο 10ο & 48ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, στο  3ο, 7ο και 9ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν από τη διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ και συγκεκριμένα από τις Επισκέπτριες Υγείας, κ.κ.  Καραρρήγα Μαρίνα Ελευθερία, Φάκα Μαρία και την Κοινωνική Λειτουργό, κ. Λόλα Ζωή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω