Με έντονο προβληματισμό υποδέχονται τα νέα μέτρα “χαλάρωσης” που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, οι καταστηματάρχες αναψυχής-εστίασης στη Λάρισα.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα έρχεται σιγά-σιγά, με πολύ αργά βήματα. Αυτά που ανακοινώθηκαν σήμερα τα ζητάμε εδώ και δύο μήνες. Θα συνεχίσουμε να λέμε ότι το πρόβλημα δεν είναι η μουσική. Πάλι δε φτάνουν τα νέα μέτρα. Και που επεκτάθηκε το ωράριο κατά μία ώρα δεν αλλάζει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν.Λάρισας, Νίκος Αθανασούλης.

Ο ίδιος τόνισε πως η πλήρης άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που προγραμματίζεται για την 1η Ιουλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, έρχεται επίσης με καθυστέρηση -«θα έχουμε χάσει δύο μήνες», είπε.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος ζητά περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με τους τρόπους που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης με μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα «χαλάρωσης» που ανακοινώθηκαν και αφορούν στην εστίαση είναι:

  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί
  • Από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες – Οι Αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.
  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.

Μ.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω