Η Εθνική Ανδρών μπάσκετ ξεκινάει σήμερα (25/11) στις 20:30 στο Νιούκαστλ τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, έχοντας ως στόχο μια νικηφόρα πρεμιέρα εν όψει της δύσκολης συνέχειας που έχει στον όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχαμε τεθεί ξανά αντιμέτωπο με τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Mundobasket 2019, επικρατώντας με 95-92 χάρη σε σουτ του Γιάννη Αθηναίου στην παράταση εκτός έδρας και 75-70 εντός.

Χθες το βράδυ (24/11), η αποστολή της επίσημης αγαπημένης έφτασε στο Νιούκαστλ και σήμερα έκανε και προπόνηση στη «Vertu Motors Arena».

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος:

Δημήτρης Αγραβάνης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Λούντζης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Μουράτος, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Κωστής Γόντικας.

Από την αναμέτρηση θα απουσιάζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος θα είναι έτοιμος στη Θεσσαλονίκη, πριν από το παιχνίδι με την Λευκορωσία την Κυριακή (28/11), ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Λεωνίδα Κασελάκη.

Λόγω της απουσίας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, στο «τιμόνι» της ομάδας για το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί ο Σάββας Καμπερίδης, ενώ στο Νιούκαστλ για την αναμέτρηση αυτή βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης, αλλά και ο General Manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω