Για το φρικτό τροχαίο στη Βούλα, με θύμα τον επιχειρηματία Τζώρτζη Μονογυιό, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς.

Το δυστύχημα αυτό μου θυμίζει το ατύχημα του Mad Clip πριν έγινε πριν από λίγους μήνες με την εκτροπή της πόρσε, στα 1.500 μέτρα μακριά” είπε ο κ. Μαδιάς.

Εξήγησε ότι το αυτοκίνητο σημείωσε μπροστά και διαγώνια αριστερά εκτροπή και ύστερα από 15 μέτρα χτύπησε πάνω στο δέντρο, αποκολλήθηκε ο οπίσθιος δεξιός τροχός και το αυτοκίνητο στράφηκε προς τα αριστερά πριν καταλήξει στο σημείο όπου έπιασε φωτιά.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος απάντησε ότι δεν έχουν εντοπιστεί εμφανή ίχνη πλαγίας ολίσθησης ή τροχοπέδησης, μικρής ή μεγάλης έκτασης. “Είναι ανύπαρκτα τα ίχνη” είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ταχύτητα, με την οποία κινούνταν το όχημα, εκτίμησε ότι η καταστροφή μπορεί να επήλθε ακόμα και με 90 χλμ, αλλά η αρχική ταχύτητα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τα επιτρεπόμενα όρια των 70 χλμ.

Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το όχημα τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες. “Τα αυτοκίνητα αυτής της κλάσης έχουν δικλείδες ασφαλείας στο ντεπόζιτο που είναι τα καύσιμα. Δεν πρέπει να παίρνουν αμέσως φωτιάς. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας” είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω