Στη σημασία του 3ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, επικεντρώθηκε ο τεχνικός των «πράσινων», Δημήτρης Πρίφτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Τιμούμε με την παρουσία μας έναν σπουδαίο άνθρωπο τον Παύλο Γιαννακόπουλο που μαζί με την οικογένεια συνείσφερε τα μέγιστα στον ελληνικό αθλητισμό», είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε: «Είναι σημαντικό που επιστρέφει το τουρνουά μετά την περσινή χρονιά. Είμαστε ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας και είναι καλή ευκαιρία για εμάς να προετοιμαστούμε σε υψηλό επίπεδο. Να ευχαριστήσω τις ομάδες για την αποδοχή της πρόσκλησης και εύχομαι να έχουμε ένα καλό τουρνουά.

Είμαστε σε πρώιμο στάδιο προσπαθούμε να χτίσουμε την χημεία μας και τις συνεργασίες μας. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο παίζοντας σταθερά και με συνέπεια στην άμυνα. Να είμαστε σοβαροί και θα είμαστε σοβαροί αν παίζουμε με ένταση στην άμυνα και με πάσα στην επίθεση. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε μία σταθερή βάση. Είναι νωρίς, πρέπει να το χτίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος αλλά το κλειδί είναι η δουλειά. Να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και να πασάρουμε την μπάλα με συνέπεια στην επίθεση».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, ανέφερε: «Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά. Το πιο σημαντικό είναι ο σκοπός. Είναι ένα τουρνουά αφιερωμένο στο κ. Παύλο που όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ κατ’επέκταση. Είναι τιμή μας να παίζουμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται θεσμός. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να είμαστε υγιείς και να έχουμε μια καλή σεζόν».

Σε ερώτηση για το πως έζησε ο ίδιος, ως αντίπαλος, τον Παναθηναϊκό του Παύλου Γιαννακόπουλου, απάντησε: «Πριν βρεθώ αντίπαλος, είχα βρεθεί αρκετές φορές σε αυτό το γήπεδο. Όλοι ξέρουν τη μπασκετική ιστορία της οικογένειας μου και του πατέρα μου. Είχα ακούσει ιστορίες για τον κ. Παύλο και πολλά πράγματα που είχε κάνει, από πολύ μικρή ηλικία. Είμαστε ευγνώμονες ως οικογένεια, γιατί ενέπνευσε και εμένα και άλλα παιδιά στην ηλικία μου.

Η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός εκείνες τις εποχές, ήταν «φοβιστική» για να είσαι απέναντι της. Ηταν ο αυτοκράτωρας της Ευρώπης. Αυτό συνέβη με τα χρήματα και την αγάπη που έβγαζε η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ομάδα και κόσμος, ήταν ένα. Ως αντίπαλος ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο και να κερδίσεις. Σίγουρα το έχω νιώσει αυτό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Περισσότερα Εδω