Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, στάθηκε στην ψυχική δύναμη που έδειξαν οι παίκτες και κρατήθηκαν στο παιχνίδι μετά τη μεγάλη διαφορά που απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης:

«Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά και κάναμε μαζεμένα λάθη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δεν χάσαμε το μυαλό μας και κρατηθήκαμε. Ήμασταν πνευματικά δυνατοί και πήγαμε το παιχνίδι στο τέλος με δυο – τρία μεγάλα σουτ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν γενικά. Σήμερα, παρ’ όλο που δεν το κάνουμε συχνά, παίξαμε με το dna μιας μεγάλης ομάδας, του Παναθηναϊκού. Το προσπαθούμε, αλλά δεν το κάνουμε πάντα.

Ελπίζω αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να βελτιωθούμε κι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ πριν από την αναχώρηση. Τους έχουμε στεναχωρήσει με τα αποτελέσματά μας, κυρίως στην Euroleague, το τελευταίο διάστημα. Όμως, ήρθαν να μας υποστηρίξουν πριν πάμε στο ΣΕΦ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σαν παιχνίδι είναι δυο πόντοι, αλλά ξέρετε πως αυτά τα παιχνίδια έχουν μια διαφορετική αξία, κυρίως για τον κόσμο και ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μεγάλο κίνητρο της ομάδας, που ήταν και ένα από τα λίγα θετικά, που είχε πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης: «Το παιχνίδι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το πριν και το μετά σίγουρα έχουν σημασία για μια ομάδα. Αλλά αυτό το συγκεκριμένο ματς έχει δική του, ξεχωριστή δυναμική. Στο μυαλό όλων έπαιξε ξεχωριστό ρόλο. Δεν θέλω να πω ότι είχαμε λιγότερο κίνητρο σε άλλα ματς. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει δυο – τρεις νίκες παραπάνω, χάσαμε κάποια ματς στο τέλος στην Euroleague. Σίγουρα, αυτό το ματς δίνει ιδιαίτερο κίνητρο».

Η άμυνα του Παναθηναϊκό, λειτούργησε εξαιρετικά όταν ήταν σε σχηματισμό «ζώνης», κάτι που δεν έχει χρησιμοποιήσει αρκετά φέτος ο κόουτς Πρίφτης: «Ως προπονητής πρέπει να κάνω κάτι, να βοηθήσω την ομάδα μου. Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική λογική για να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού και να βρούμε διαφορετικές συνθήκες και στην επίθεσή μας».

Για την πίεση στον Παναθηναϊκό: «Τι να πω, θα δείξει η συνέχεια. Θα ήθελα να δείξουμε σταθερότητα και αυτό το παιχνίδι να μας κάνει να παίξουμε με λιγότερο δισταγμό και περισσότερο «πιστεύω». Έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας σε κάποια παιχνίδια, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα είναι κρίμα να μην επιβεβαιώσουμε αυτή την εμφάνιση με τον τρόπο που θα συνεχίσουμε. Θέλω να έχουμε συνέχεια σε αυτό που δείξαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια».

Για τα μεγάλα σουτ της ομάδας του και το πόσο ξεχωριστά παιχνίδια είναι τα ντέρμπι: «Είναι αυτόνομα ματς. Είχαμε καλό μακρινό σουτ σε κρίσιμη στιγμή. Είχαμε και έναν παίκτη, τον Νέντοβιτς, που μέχρι τώρα συνήθως δεν τον είχαμε. Θα ήμασταν διαφορετικοί αν ο Νέντοβιτς ήταν στο 70-80% του πώς ήταν σήμερα. Τον χρειαζόμαστε. Όταν ήταν καλά κάναμε σημαντικές νίκες. Πιστεύω πως θα σταθεροποιηθεί η απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός έχει τρομερή λειτουργία στο man to man, καλό διάβασμα και καλή πάσα. Τους βάλαμε σε μια διαφορετική διαδικασία. Δεχθήκαμε και φτηνά καλάθια, αλλά δεν αλλάξαμε την άμυνα. Είχαμε υπομονή. Μπήκαν και τα σουτ και μας έδωσαν την νίκη. Στην Μπάγερν τα δεχθήκαμε αυτά τα σουτ, υπό πίεση και ηττηθήκαμε. Έτσι είναι το παιχνίδι».

Για το αν αποτελεί παράσημο αυτή η νίκη για κάποιους που δεν είχαν ξαναπαίξει σε αυτό το ντέρμπι: «Προφανώς και είναι. Αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη αξία. Αλλά είναι και λίγο παιχνίδια ψευδαίσθησης, σαν να έχεις πάρει ένα χάπι και να είσαι χαρούμενος. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέχεια», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια τόνισε, πως δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν αλλαγές.

Τέλος, μίλησε για το αν θα χρησιμοποιήσει και στα επόμενα παιχνίδια την ίδια τακτική, ενώ έκανε ειδική αναφορά, στην εμφάνιση του Λεωνίδα Κασελάκη «Δεν μπορώ να το απαντήσω, θα δούμε. Ως προπονητής πρέπει κάτι να επιλέξω, να ρισκάρω, για να αλλάξουμε κάτι. Η ζώνη είναι άμυνα ρίσκου, θέλει ιδιαίτερη πίστη και υπομονή».

«Ο Κασελάκης είναι ρολίστας, συνειδητοποιημένος ρολίστας. Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι δυσεύρετος. Να έρχεται κάποιος από πίσω και να παίζει καλά. Είναι πολύ ευχάριστο και μεγάλο όπλο για εμάς».

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω