Ο πρίγκιπας Αλεξάντερ του Σάουμπουργκ Λίπε παντρεύτηκε με την Περσίδα πιανίστρια, Μακάμε Ναβάντι στις 9 Οκτωβρίου και ο γάμος αναμφίβολα έμοιαζε βγαλμένος από παραμύθι.

Ο πρίγκιπας Αλεξάντερ και η σύζυγός του, μετά τον πολιτικό τους γάμο στο παλάτι του Μπουκεμπέργκ, τέλεσαν και τον θρησκευτικό τους γάμο παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, παρούσα στον γάμο ήταν και η πρώην σύζυγός του, πριγκίπισσα Μαρί Λουίζ του Σεν Βιτγκενστάιν Μπέρλεμπουργκ, μαζί με τον 27χρονο γιο τους και πρίγκιπα Χάινριχ Ντονάτους του Σάουμπουργκ Λίπε. Εκτός από τα μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως ο πρίγκιπας Γκιγιόμ και η πριγκίπισσα Σιμπίλα του Λουξεμβούργου, καθώς και ο πρίγκιπας Ερνέστος Αύγουστος και η πριγκίπισσα Εκατερίνα του Ανόβερο, στον γάμο βρισκόταν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το νυφικό της συζύγου του πρίγκιπα Αλεξάντερ έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ ιδιαίτερο κομμάτι, συναισθηματικής αξίας ήταν η οικογενειακή τιάρα, την οποία φορούσε και η μητέρα του πρίγκιπα Αλεξάντερ, Εύα Μπενίτα βον Τίλι Γουίνκλερ, στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο Ερνέστο, το 1955.

Δες τις φωτογραφίες:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 

Ποιος είναι ο πρίγκιπας Αλεξάντερ;

Η οικογένεια του πρίγκιπα Αλεξάντερ κυβέρνησε το μικρό πριγκιπάτο Σάουμπουργκ Λίπε στη βόρεια Γερμανία μέχρι το 1918, όταν έχασε τους τίτλους της και τα εδάφη της στο τέλος Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρίγκιπας Αλεξάντερ, ο οποίος ζει σήμερα στο οικογενειακό παλάτι Σκλος Μπουκεμπέργκ, ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαρί Λουίζ από το 1993 έως το 2002 και απέκτησαν έναν γιο, τον Χάινριχ. Παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, Νάτζα Άννα Ζόεκς το 2007 και χώρισαν το 2018. Μαζί της απέκτησε δύο κόρες, την πριγκίπισσα Φριντερίκε και την πριγκίπισσα Φιλομένα.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες, οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης συναντιούνται σε πριγκιπικούς γάμους, όπως των δύο πριγκιπισσών, Μαρία Ανουντσιάτα και Μαρί Άστριντ του Λιχτενστάιν.

φωτογραφίες: Splash News

https://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω