Τον Πρόεδρο του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) και Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island, κ. Leonidas (Lou) Raptakis, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο των σχολείων Plato Academy Schools στη Florida των HΠA, κ. Louis Kokkinakos και την κα. Dawn Parker, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Προσωπικού των σχολείων, υποδέχτηκε σήμερα ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού καλωσόρισε, μαζί και με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τους κ.κ. Leonidas Raptakis, Louis Kokkinakos και Dawn Parker, εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ΠαΔΕΕ, τονίζοντας ότι «συμβάλλουν τα μέγιστα στην τόνωση των δεσμών της διασποράς με την Ελλάδα, αλλά και στην παγκόσμια διάδοση του ελληνικού πολιτισμού».

Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε από τον Γερουσιαστή για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς της Ένωσης και συζήτησε με τους κ.κ. Kokkinakos και Parker για το σημαντικό έργο των 9 σχολείων της Plato Academy. Οι κ.κ. Kokkinakos και Parker επεσήμαναν στον Λαρισαίο πολιτικό ότι τα Plato Academy Schools αριθμούν πάνω από 4000 μαθητές, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι διδάσκονται τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα της Χώρας μας και σημείωσαν την ανάγκη διάδοσης της λειτουργίας, του σκοπού και του φιλελληνικού χαρακτήρα των εν λόγω σχολείων στους Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στη Βουλή τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island, κ. Leonidas (Lou) Raptakis και αντιπροσωπεία των σχολείων Plato Academy Schools, της Florida. Η συνεισφορά τους στην παγκόσμια προβολή της ελληνικής ιστορίας και γλώσσας είναι τεράστια, όπως, άλλωστε και όλων των

Ελλήνων ομογενών. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τους ευχαρίστησα για την πολύτιμη συμβολή τους στην προαγωγή του ελληνισμού και τους διαβεβαίωσα ότι θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω