Μοιράσου το αρθρο!

Αποκαλυπτικός ήταν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας προς τους μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου και συγκεκριμένα σε όσους απαρτίζουν τον Όμιλο Δημοσιογραφίας , καθώς αποκάλυψε ότι ο Δήμος, κινείται για την δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου για τον Ρήγα με συνεδριακούς χώρους στο Βελεστίνο, ενώ προχωρά και στην αδελφοποίηση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στο φως μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας που συνδέει της δύο περιοχές.
Όπως επεσήμανε στο μεσημβρινό μαγκαζίνο του Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η φιλόλογος και υπεύθυνη εκπαιδευτικός του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου κ. Σοφία Κανταράκη, ο Δήμαρχος υποδέχτηκε την ομάδα των μαθητών με πολύ εγκάρδιο τρόπο, ενώ τα παιδιά τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις με τον κ. Νασίκα να απαντά τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες ερωτήσεις.

Αποκαλύψεις του δημάρχου

Ο Δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς προχώρησε και σε αποκαλύψεις σημαντικών ειδήσεων που αφορούν στον Δήμο.
«Καταρχάς αναμένουμε ένα μεγάλο έργο, το οποίο ο Δήμαρχος θεωρεί ότι είναι χρέος και καθήκον των αρχών της κρατικής εξουσίας προς το Βελεστίνο, την υλοποίηση ενός μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου με θέμα τον Ρήγα Φεραίο, μια μεγάλη υποδομή που θα καλύψει και συνεδριακές ανάγκες, ένα Πολιτιστικό Κέντρο για το οποίο ο τόπος πρέπει να είναι περήφανος που θα έχει», μετέφερε η κ. Κανταράκη. Σύμφωνα με την ίδια, ο Δήμαρχος είπε στους μαθητές πως η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, θα ανατεθεί σε αρχιτέκτονες, όπως έγινε με το Μουσείο της Αργούς. Αυτό το Πολιτιστικό Κέντρο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης θητείας απ’ ότι αποκάλυψε ο κ. Νασίκας και θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει συνέδρους και όσους θέλουν να το επισκεφθούν.

«Εξομολογήθηκε και τις άσχημες στιγμές…»

Όπως σημείωσε η κα Κανταράκη, ο Δήμαρχος μας υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου οι μαθητές συζήτησαν αρκετή ώρα μαζί του. Οι ερωτήσεις κινήθηκαν σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Ο κ. Νασίκας ξεδίπλωσε πολλές πτυχές της πορείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα θετικά και αρνητικά, ενώ δεν δίστασε να εξομολογηθεί και τις άσχημες στιγμές που τον δυσαρέστησαν. Στα άμεσα σχέδια βρίσκεται η προσπάθεια επανεκλογής του, αφού εισπράττει καθημερινά την αγάπη και στη υποστήριξη του κόσμου στο Βελεστίνο. Τόνισε με θέρμη την στήριξη από την οικογένειά του ως βασικό παράγοντα επιτυχίας.
Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο »Ρήγας Βελεστινλής» οι μαθητές ξεναγήθηκαν από την κα Βασιλική Τράκη, συζήτησαν για τη Χάρτα και τα έργα του Ρήγα , ενώ στο τέλος τραγούδησαν τον Θούριο.

Η αδελφοποίηση με την Θεσσαλονίκη

Μια είδηση που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, καθώς είχε αναφερθεί ο Δήμαρχος μόνο στο Ενθολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη, χωρίς ωστόσο να δοθεί περαιτέρω προβολή, ήταν η επικείμενη αδελφοποίηση του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την κ. Κανταράκη η ετυμολογία της λέξης Θεσσαλονίκη , που στηρίζεται σε επιστημονικές πηγές που έχουν τεκμηριώσει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΑΠΘ οφείλεται σε δύο λέξεις «Θεσσαλών» και «νίκη».
«Ο Φίλιππος ο Β’ έχοντας παντρευτεί την τρίτη κατά σειρά σύζυγο την κόρη του Ιάσονα από τις Φέρες, την Νικησίπολη, απέκτησε μία κόρη, την οποία ονόμασε Θεσσαλονίκη σε ανάμνηση της νίκης του επί των στρατευμάτων του της θεσσαλικής συμμαχίας. Ο Κάσσανδρος παντρεύτηκε τη Θεσσαλονίκη και έδωσε στη συνέχεια το όνομα της γυναίκας του στην ευρύτερη περιοχή που γνωρίζουμε», εξήγησε η κ. Κανταράκη, κάνοντας γνωστό και τον συνδετικό κρίκο των δύο αυτών περιοχών. Μάλιστα ο κ. Νασίκας δεσμεύτηκε πως σε αυτή την αδελφοποίηση θα προσκαλέσει και τους μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

Η δράση του Ομίλου Δημοσιογραφίας

Όπως ανέφερε η κ. Κανταράκη, από πέρυσι έχει ξεκινήσει η δράση του Ομίλου Δημοσιογραφίας και τα παιδιά συμμετέχουν δυναμικά, βιώνοντας αυτή τη νέα ενασχόληση.
«Είναι μια δράση εκτός σχολείου, που έχει να προσφέρει στα παιδιά αρκετά πράγματα. Εξωστρέφεια, βήμα στην κοινωνία, ανεύρεση τοπικών ειδήσεων ή μάλλον εξεύρεση γιατί τα παιδιά καταβάλλουν μερικές φορές ιδιαίτερες προσπάθειες για να φέρουν στην επιφάνεια θέματα της τοπικής κοινωνίας που δεν είναι συνηθισμένα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κανταράκη, συμπληρώνοντας πως πρόσφατα οι μαθητές μελέτησαν τον εθισμό της τρίτης γενιάς στα social media, επισημαίνοντας πως στον Όμιλο δουλεύουν σε ένα διαφορετικό, διερευνητικό κλίμα, το οποίο έχει να προσφέρει αρκετές γνώσεις και εμπειρία στα παιδιά.
Παράλληλα, στον Όμιλο Δημοσιογραφίας οι μαθητές καλούν διακεκριμένους και μη ανθρώπους από την πόλη, πραγματοποιώντας συζητήσεις και συνεντεύξεις μαζί τους.
«Αναζητούμε το κάτι περισσότερο, θέλουμε το σχολείο να δίνει κάτι εκτός βιβλίου, αυτό μας ενδιαφέρει, το ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία και ο Όμιλος νομίζω ότι κάτι έχει καταφέρει», κατέληξε η κ. Κανταράκη.

Περισσότερα Εδω