Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Μόνικα Μπελούτσι, ως επίσημη προσκεκλημένη, με αφορμή την δεξίωση στην προξενική κατοικία, ενόψει της παράστασης ​​«Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» (Maria Callas: Letters and Memoirs).

Δίπλα της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης της παράστασης Τομ Γουλφ, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Ο Ντίνος Κωνσταντίνου, είναι στέλεχος της Διπλωματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών από το 1999 και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη στις 22 Αυγούστου 2022. Στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει στην Α1 Πολιτική Δ/νση Ευρωπαϊκών Χωρών (2000-2002).

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε θερμά την ηθοποιό για την παρουσία της, επισημαίνοντας την ποιότητα της παράστασης και τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την θρυλική Μαρία Κάλλας.

Πρόσφατα ο Ντίνος Κωνσταντίνου μίλησε στην ΕΡΤ για την εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη προς τιμή της Μαρίας Κάλλας καθώς και τη Μόνικα Μπελούτσι.

«Ήταν μεγάλη μας χαρά και μάς έδωσε μεγάλη τιμή να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας και να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση» ανέφερε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Ο πολιτισμός μπορεί να καταστεί το όχημα για να δώσουμε έναν αέρα εξωστρέφειας και προς τους Αμερικανούς. Η Μαρία Κάλλας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της εξωστρέφειας και έχουμε αναλάβει αυτή την προσπάθεια να τη συνεχίσουμε καθόλη τη διάρκεια του 2023» πρόσθεσε ο Έλληνας διπλωμάτης», ανέφερε ο Ντίνος Κωνσταντίνου σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ.

Περισσότερα Εδω