Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων τοποθετούν χρονικά, υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα, την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών λιστών του κόμματος σε όλη τη χώρα, καθώς η κλεψύδρα έχει αδειάσει… επικίνδυνα ενόψει της προδιαγεγραμμένης προσφυγής στις κάλπες τον ερχόμενο Απρίλιο.

Χρόνος πολιτικά ελάχιστος για όσους ίσως να “ζυγίζουν” μία κάθοδο με αξιώσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Γι’ αυτό εξάλλου και σε πολλές περιοχές – συμπεριλαμβανομένης και της Λάρισας – παρατηρείται μία δυστοκία ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς η επικείμενη προεκλογική περιόδος – εξπρές, μόνο δέλεαρ δεν μπορεί να αποτελέσει για τους νεοεισερχόμενους.

Το παράδειγμα της Λάρισας είναι χαρακτηριστικό για έναν ακόμη λόγο: Γιατί πέραν των τριών εν ενεργεία βουλευτών, ήδη από καιρό «τρέχουν» την προεκλογική τους καμπάνια ακόμη τρεις, δημιουργώντας ένα εύλογο χάντικαπ έναντι οποιουδήποτε άλλου νέου υποψηφίου.

Έτσι, επί της ουσίας λίγες ημέρες πριν τις ανακοινώσεις, στη Λάρισα θεωρούνται δεδομένες μόνον έξι από τις έντεκα συνολικά θέσεις στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τους τρεις νυν βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου, για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, για την δημοτική σύμβουλο Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και για τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή.

Από τους συμμετέχοντες άντρες στη λίστα του 2019, μόνον ο γιατρός Θεόφιλος Καραχάλιος δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, αν και από το περιβάλλον του διαρρέεται πως μάλλον δε θα είναι ξανά υποψήφιος, όπως ακριβώς θα συμβεί για τους Γιώργο Κατσιαντώνη, Γιώργο Καραβάνα, Γιώργο Αδαμούλη και φυσικά για τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κώστα Τζανακούλη.

Σε ότι αφορά τα νέα πρόσωπα, δύο ονόματα βρίσκονται στο προσκήνιο, ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Χρήστος Πλιάτσικας και ο απόστρατος Μπάμπης Τσιαπάλας.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» αφορά τις γυναικείες υποψηφιότητες, εκεί όπου πέραν της ειδικής παιδαγωγού Θεοδώρας Κάλλα, φαίνεται πως δε θα είναι ξανά υποψήφιες οι Ελένη Αξιόγλου και Αθηνά Σιαφαρίκα. Απουσίες που μέχρι στιγμής δεν πληρώνονται ούτε καν στην ονοματολογία που διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω