Στο Νοσοκομείο Βόλου μετακινήθηκε πνευμονολόγος από το Κέντρο Υγείας Βόλου.Το «Αχιλλοπούλειο» έδινε εδώ και καιρό τη μάχη με τον κορωνοϊό χωρίς την παρουσία πνευμονολόγου. Μετά την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, στην οποία οι ιατροί του Νοσοκομείου Βόλου της ανέλυσαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί και τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι πρώτες βασικές αναγκές καλύφθηκαν σε μερικό βαθμό.

Επίσης τις επόμενες μέρες αναμένεται στο Νοσοκομείο Βόλου αναμένεται και παθολόγος από τον Δομοκό, προκειμένου να συνδράμει στον «πόλεμο» με την πανδημία.

Το επόμενο σημαντικό βήμα που πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι να αποσυμφορηθεί το «Αχιλλοπούλειο», προκειμένου οι ασθενείς να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής περίθλαψης και να μπορέσουν οι υπάρχοντες ιατροί να είναι πιο λειτουργικοί και αποτελεσματικοί.

Οι επόμενες μέρες για το Νοσοκομείο Βόλου ίσως να είναι και οι σημαντικότερες σε αυτή την άνιση μάχη που δίνει με την πανδημία, καθώς θα φανεί εάν θα γίνουν πράξη οι διαβεβαιώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού, εάν θα χρειαστεί να γίνει επίταξη ιατρών του ιδιωτικού τομέα (και πόσοι θα είναι αυτοί) και τέλος το πιο δύσκολο εγχείρημα η μεταφορά των ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς η βαριά τους νόσηση δυσχεραίνει την επιχείρηση της μεταφοράς τους.

Περισσότερα Εδω