Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ευχάριστη διάθεση ολοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου» στο Πάρκο Αλκαζάρ.

Το φετινό Μαθητικό Συνέδριο είχε ως στόχο την προσέγγιση του φυσικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να διατηρηθεί, να προστατευτεί και να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική δράση.

Σήμερα Πέμπτη οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν Βιωματικά Εργαστήρια Περιβάλλοντος και Πολιτισμού τα οποία συντόνισαν το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη της Φιλιππούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες».

Η Κωνσταντίνα Χατζηνίκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε χαρούμενη για όσα παρουσιάστηκαν αυτό το διήμερο και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη τέλεση του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου.

Στο τέλος της δράσης, οι μικροί μαθητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους καθώς κλήθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα μικρό «πανηγύρι» παρουσίασης παραδοσιακών χορών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσιούμας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω