Τελετή ονοματοδοσίας έλαβε χώρα σήμερα, απόγευμα Σαββάτου στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, παρουσία πλήθους κόσμου. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης και η 3η Κοινότητα του Δήμου παραγματοποίησαν τον αγιασμό, την ονοματοθεσία της πλατείας των οδών Σικελιανού και Άρη Αλεξάνδρου, στην οποία αποδόθηκε το όνομα του μεγάλου συνθέτη “Μίκη Θεοδωράκη” και τα αποκαλυπτήρια της μνημειακής πλάκας, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος της συνοικίας “Άγιος Γεώργιος” άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στη διπλή εκδήλωση συμμετείχαν η φιλαρμονική ορχήστρα και η χορωδία του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου με επικεφαλής τον πάτερ Νικηφόρο Κοντογιάννη, η χορωδία του 7ου Γυμνασίου σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, η χορωδία του 23ου δημοτικού σχολείου με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μαθητές του 12ου δημοτικού με μουσικοχορευτικό δρώμενο. Τέλος τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης περίμενε όλους τους μικρούς του φίλους να φωτογραφηθούν μαζί του και του δώσουν τα γράμματά τους. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν face painting και να απολαύσουν υπέροχες εκπλήξεις.

«Είναι ξεχωριστή η στιγμή γιατί, πέρα από μια όμορφη πλατεία που υλοποιήθηκε στον Άγιο Γεώργιο, παίρνει ταυτόχρονα και το όνομα ενός μεγάλου, πανελλήνιου, παγκόσμιου Μίκη. Είναι φτωχά τα λόγια που μπορεί να πει κανείς για να περιγράψει το ανάστημα αυτού του ανθρώπου, του πολιτικού, του μουσικοσυνθέτη, του αγωνιστή της δημοκρατίας και της ειρήνης, του ανθρώπου που τραγούδησε τις χαρές και τις λύπες του λαού μας. Έβαλε στα χείλη όλων τους μεγάλους ποιητές, Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη, Βάρναλη, Αναγνωστάκη. Αυτή η τεράστια δουλειά του ήταν που τον έκανε παγκόσμιο. Είχε όμως και ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη. Γνωριζόταν πολύ καλά με τον Δημήτρη Καρβούνη, τον άνθρωπο του Ωδείου μας που δημιούργησε την Παιδική Χορωδία, που έχει συμμετάσχει σε εγγραφές δίσκων και συναυλίες του Θεοδωράκη», δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω