Το Λαύριο γνώρισε την ήττα στη Ρωσία από τη Νίζνι με σκορ 74-62, για την τέταρτη αγωνιστική του Basketball Champions League, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να «κλειδώσει» τους αγώνες μπαράζ, όπου θα προκύψουν τα δεύτερα εισιτήρια για τη φάση των «16».

Παράλληλα, έχασαν και τη διαφορά των εννέα πόντων από το ματς στο Σ.Ε.Φ (95-86) και σε περίπτωση ισοβαθμίας, δεν θα έχουν το πλεονέκτημα.

Οι «μεταλλωρύχοι», παρά την καλή άμυνα που έπαιξαν, «πλήρωσαν» τα αβίαστα λάθη που είχαν στο επιθετικό κομμάτι, όπως και τα 20(!) επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων. Η αστοχία έπαιξε επίσης κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να σουτάρει με 23%, πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (6/25), έναντι 32% της Νίζνι (8/25).

Σε «ρηχά νερά» ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης, μεταξύ τους αναμέτρησης, Τάισον Κάρτερ (7 πόντους στο σημερινό παιχνίδι, 35 στο Σ.Ε.Φ), που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, με ορισμένες από τις διαιτητικές αποφάσεις, να φέρνουν – δικαιολογημένα – έντονες αντιδράσεις στον πάγκο του Λαυρίου.

Το ματς:

Το Λαύριο πήρε μία διαφορά ασφαλείας στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης, με τον Κακλαμανάκη (4-9). Ο Κάρτερ διατήρησε για λίγα λεπτά το προβάδισμα των πέντε πόντων, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς, τρία λεπτά πριν το δεκάλεπτο, ισοφάρισε σε 14-14. Ο ίδιος έφερε τους Ρώσους στο +5 στο τελευταίο λεπτό της περιόδου, με τον Λιούις να μειώνει στον πόντο στην εκπνοή, έπειτα από κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό (21-20).

Μετά από πέντε λεπτά στην δεύτερη περίοδο, το Λαύριο σκόραρε μόλις δύο πόντους, κάτι το οποίο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας σε διψήφια διαφορά (33-22). Σμιθ και Κακλαμανάκης μείωσαν στους έξι, δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, η Νίζνι όμως πήγε στα αποδυτήρια με το +9, από τρίποντο του Τορόποφ, καθώς οι «μεταλλωρύχοι» βρήκαν μονάχα τέσσερις πόντους ακόμη, με συνολικό απολογισμό αυτόν των έντεκα, σε ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο (40-31).

Μετά από δύο λεπτά χωρίς σκορ στην επανάληψη, ο Στρέμπκοφ επανέφερε τη διψήφια διαφορά για τους γηπεδούχους, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, ο Γιοβάνοβιτς έφερε τους Ρώσους στο +15, που ήταν, όπως αποδείχθηκε και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (49-34). Ωστόσο, μετά το τάιμ-άουτ που κάλεσε ο κόουτς Σερέλης, το Λαύριο αφυπνίστηκε, τρέχοντας σερί 14-4 (με τους εννέα πόντους να έρχονται από τον Σμιθ) μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, για να μειώσει στους πέντε (53-48).

Ο Σμιθ συνέχισε από εκεί που έμεινε στην τέταρτη περίοδο και μετά από πολύ ώρα έφερε τη διαφορά στο καλάθι, «χτυπώντας» πίσω από τα 6.75 (53-51). Η Νίζνι διατήρησε το +2 για περίπου τέσσερα λεπτά, μέχρι που ανέβασε το προβάδισμά της στους εννέα, με το τρίποντο του Αντίποφ (67-58). Ο Λιούις μείωσε προσωρινά, ένα τρίποντο του Τορόποφ όμως, έστειλε τη διαφορά στους δέκα «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους Ρώσους, που στα τελευταία, πάλευαν να καλύψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Το Λαύριο κατάφερε να σκοράρει μόλις δύο ακόμη πόντους με τον Σμιθ και από τις βολές του Φρεϊμάνις, επτά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, η Νίζνι πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, όπως και την πολύτιμη διαφορά που αναζητούσε.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-31, 53-48, 74-62

Διαιτητές: Λούτσις, (Λετονία), Αούνκρογκερς (Λετονία), Ζαπόλσκι (Πολωνία)

Νίζνι (Ζόραν Λούκιτς): Αντίποφ 6, Γιοβάνοβιτς 12, Λίτσουτιν 2, Φρεϊμάνις 12, Πλατόνοφ 2, Γκανκέβιτς 2, Καρντανακισβίλι, Στρέμπκοφ 15, Αστάπκοβιτς 11, Τορόποφ 12

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Κάρτερ 7, Μουράτος 4, Λιούις 11, Γκόινς 3, Κακλαμανάκης 12, Σμιθ 23, Νικολαϊδης, Περσίδης 2, Αμίνου, Μπλερ, Βουλγαρόπουλος, Γερομιχαλός

Περισσότερα Εδω