Σε κλίμα κατάνυξης πλήθος Λαρισαίων συνέρρευσε στις εκκλησίες για την κορύφωση του Θείου Δράματος, την Ακολουθία του Επιταφίου. Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα της ίδιας μέρας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών για την προστασία από την πανδημία, φέτος δεν έγινε η καθιερωμένη συγκέντρωση των επιταφίων όλων των εκκλησιών της Λάρισας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Αντ’ αυτού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, έγινε η περιφορά του Σώματος του Θεανθρώπου, το οποίο έφερε στις πλάτες του Ιερέας.

Στο μήνυμά του προς το ποιμνίο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να αναθαρρήσουν ενόψει του αναστάσιμου μηνύματος της επόμενης ημέρας, του Μεγάλου Σαββάτου και ευχήθηκε του χρόνου το Πάσχα, τα ήθη και έθιμα να τηρηθούν όπως μας τα έχουν κληροδοτήσει οι πατέρες της Εκκλησίας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν κατά την περιφορά γύρω από τον Ιερό Ναό, η πομπή του Μητροπολίτη και των δύο ιερωμένων, σταμάτησε στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου.

Οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον αύλειο χώρο του ναού, καθώς εντός αυτού βρέθηκαν μόνον όσοι προβλέπονται από το πρωτόκολλο προστασίας. Με κεριά στα χέρια και μάσκες στο πρόσωπο, προσκύνησαν τον Εσταυρωμένο, προσευχόμενοι για την Ανάστασή Του.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω