Tην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και της διαχείρισής της από την κυβέρνηση με βάση τα «πρωτόκολλα» του κεφαλαίου αναδεικνύουν αυτές τις μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Λάρισα όπως και σε όλη την Ελλάδα, μέσω περιοδειών εξορμήσεων και ομιλιών, μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να ορθώσει ανάστημα, να οργανώσει την πάλη για την προστασία της υγείας και της ζωής του, διεκδικώντας μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συνολικά των δημόσιων δομών με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα στους χώρους δουλειάς, πύκνωση όλων των δρομολογίων στα ΜΜΜ κ.ο.κ.

Έτσι κλιμάκια των κομματικών οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ βρεθήκαν Δευτέρα 10/1/2022 και Τρίτη 11/1/2022 σε χώρους δουλειάς, δομές Υγείας, σε σχολεία, σχόλες του πανεπιστήμιου και σε λαϊκές γειτονιές, μοιράζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία τις λαϊκές οικογένειες να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της υγείας και της ζωής στα χέρια τους, διεκδικώντας συγκεκριμένα μέτρα. Μέσα από τις περιοδείες και τις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχτηκαν ο προβληματισμός και οι ερωτήσεις των εργαζομένων για το «τι πρέπει να γίνει». Τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν πως απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα μπορεί να δώσει το δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης, για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και όχι η προσμονή για λύσεις «από τα πάνω» και έξω από τους αγώνες.

Στα δημοτικά σχολεία , ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που δεν παίρνει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους, διατηρώντας την άθλια κατάσταση με τα πολυπληθή τμήματα και τις ελλείψεις στην καθαριότητα, την ώρα που μόνο στα όρια του δήμου Λαρισαίων υπάρχουν περίπου 40 κενές αίθουσες στην Πρωτοβάθμια, οι οποίες πρέπει να αποτελέσουν εδώ και τώρα ανακούφιση αποσυγχρωτισμού για τα πολυπληθή τμήματα.

Στα τμήματα της Νοσηλευτικής και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα κλιμάκια του Κόμματος και της ΚΝΕ συνομίλησαν με δεκάδες φοιτητές, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία τους για την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί από αυτούς να νοσήσουν και να αποκλειστούν. Ανέδειξαν δε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την υποχρηματοδότηση των σχολών όσον αφορά τις ανάγκες των φοιτητών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «λεφτά υπάρχουν» για την επιχειρηματική λειτουργία και την «αριστεία» των ΑΕΙ, όπου κατευθύνονται 604 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά για την υγεία και τις ανάγκες των φοιτητών δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ!

Στις δομές υγείας αναδείξαν την ανάγκη στήριξης των δημόσιων μονάδων Υγείας, Νοσοκομεία ειδικά των Κέντρων Υγείας , με το αναγκαίο προσωπικό, για περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και βεβαίως η επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων που θησαυρίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας. Τέλος ανέδειξαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, αντίστοιχο των δυνατοτήτων και των αναγκών που υπάρχουν σήμερα, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω