Ως ένα πολύ ισορροπημένο γκρουπ, όπου όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την πρωτιά και την πρόκριση στις νοκ-άουτ φάσεις του Europa League, χαρακτήρισε τον 4ο όμιλο ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, Βίτορ Περέιρα στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (Πέμπτη, 30/09, 19:45) αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των ομίλων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα, όπως είμαστε και εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει Πορτογάλο προπονητή (σ.σ. Πέδρο Μαρτίνς) με τον οποίο είμαστε φίλοι. Στο παιχνίδι θα ανταγωνιστούμε για να είμαστε ο καθένας καλύτερος από τον άλλον.

Ο στόχος μας είναι η νίκη. Πρόκειται για ομάδες του ομίλου που είναι κοντά η μία στην άλλη. Δε νομίζω ότι σε αυτό το γκρουπ υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Είναι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση και ανταγωνίζονται για την πρόκριση» τόνισε αρχικά ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 10 Ιουνίου 2015, ενώ ακολούθως υπεραμύνθηκε της επιλογής του να καθιερώσει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στους αγώνες της «Φενέρ».

«Το ακούω και το ξανακούω για τους τρεις στόπερ. Συνέχεια γίνεται λόγος γι’ αυτό. Δεν έχει όμως σημασία, αυτό που μετράει είναι ο δυναμισμός. Οι αριθμοί απλά δείχνουν πώς ξεκινάει ένα παιχνίδι, η στρατηγική και το σύστημα είναι αυτά που έχουν σημασία. Όταν δίνεις συνεχώς παιχνίδια δεν είναι εύκολο να διορθώνεις τα λάθη σου μέσα από τις προπονήσεις. Περισσότερο αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανάλυσης στο βίντεο και αυτό κάνουμε».

Όσο για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες; «Αυτό αποτελεί τη γοητεία του ποδοσφαίρου. Όλοι νομίζουν ότι είναι προπονητές και παίκτες και κάνουν κριτική, όμως στην πραγματικότητα δε γνωρίζουν τίποτα. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ή δίνω σημασία, είναι όμως κάτι που με κρατάει ζωντανό. Να μιλούν για μένα συνέχεια, είναι τελικά κάτι καλό για μένα».

Περισσότερα Εδω