To Πεντάγωνο αναφέρει ότι η Ρωσία χάνει περίπου 50 στρατιωτικά οχήματα την ημέρα στα πεδία των μαχών, όπως για παράδειγμα άρματα μάχης αλλά το 90% των δυνάμεων της μέσα στην Ουκρανία παραμένει ετοιμοπόλεμο. Έχει τοποθετήσει μάλιστα ένα δίκτυο πυραύλων έδαφος αέρος που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την Ουκρανία. Η αεράμυνα της Ουκρανίας από την άλλη πλευρά παραμένει λειτουργική χωρίς προβλήματα και ο στόλος των αεροσκαφών της ανέπαφος.

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε επαφή με την Ουκρανία για παροχή νέου αμυντικού υλικού και συστημάτων αεράμυνας ενώ η Βουλή αργότερα σήμερα αναμένεται να εγκρίνει πακέτο βοήθειας -κάθε είδους- 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο Πεντάγωνο δεν βλέπουν άμεση αμφίβια απόβαση στην Οδησσό ενώ ανακοίνωσαν ότι οι δυο συστοιχίες Πάτριοτ ήδη μεταφέρθηκαν στην Πολωνία.

Σε σχέση με τα αεροσκάφη τύπου MiG δεν είναι ξεκάθαρο τι θα προσφέρουν επιχειρησιακά στην κυβέρνηση του Κιέβου, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ενώ το θέμα θα συζητηθεί αύριο μεταξύ του πρόεδρου της Πολωνίας  και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω