Τα προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ νεαρών και αστυνομικών, σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στη περιοχή, με 78 συλλήψεις, μια από αυτές ενός 27χρονου, που φαίνεται να είναι και ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης το καλοκαίρι που μας πέρασε στα γραφεία της Real Group.

O 27χρονος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είναι αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας». Επίσης, φαίνεται πως είναι ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real Group, που έγινε τον περασμένο Ιούλιο Είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο λόγο και μάλιστα είχε οδηγηθεί και στον ανακριτή.

Όσο για την επιχείρηση, αυτή ήταν επεισοδιακή, καθώς νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς από τις ταράτσες των σπιτιών, τραυματίζοντας 7 αστυνομικούς, τους 2 πιο σοβαρά και ακολούθησαν έπειτα 79 συλλήψεις.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε:

«Δεν μπορεί να υπάρξουν άβατα, πουθενά σε κανένα σημείο, ούτε του λεκανοπεδίου Αττικής, ούτε ολόκληρης της Ελλάδος, ένας προς έναν αυτοί οι χώροι που απελευθερώνονται και αποδίδονται σε αυτούς που νομίμως ανήκουν».

Η Ελένη Κοντού, η οποία είναι κάτοικος της περιοχής των προσφυγικών, δήλωσε για την κατάσταση και το γεγονός πως το σπίτι της συνεχώς τελεί υπό κατάληψη:

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν μπορώ να μείνω σπίτι μου, συνεχώς το σπίτι βρίσκεται υπό κατάληψη».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκεται και ένας φωτορεπόρτερ, ο Νίκος Πηλός, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε αυτή την σύλληψη ως ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό.

«Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο συνολικά και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους προσωπικά.»

Επιμέλεια: Ελίνα Κόλυβα

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Αντώνης Δοβώνης

Πηγή: ΕΡΤ

 

Περισσότερα Εδω