Σούπερ έκπληξη στην πρεμιέρα της Super League, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να περνάει νικηφόρα από την Τούμπα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Κόντε στο 86’.

Οι γηπεδούχοι «εγκλωβίστηκαν» από τους παίχτες του ΠΑΣ Γιάννινα που δεν άφηναν κενούς διαδρόμους προς την εστία τους και δεν μπόρεσαν να φτάσουν με επιτυχία στα αντίπαλα καρέ. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που όχι μόνο άντεξαν στην πίεση αλλά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα αμυντικά λάθη στο 86’ και με το γκολ του Κόντε πήραν τη νίκη μπαίνοντας με το δεξί στο πρωτάθλημα.

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να δείχνει εγκλωβισμένος και να μην μπορεί να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες.

Στο 25ο λεπτό ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος με τον Σνάιντερ που πλάσαρε, η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή της εστίας, αλλά όπως διαπιστώθηκε είχε βγει άουτ νωρίτερα, στην σέντρα του Περέα προς τον συμπαίκτη του και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 36’ ο Λοντίγκιν είχε έγκαιρη επέμβαση προ του Καγκάβα, ενώ στο 41΄ο κίπερ του ΠΑΣ μπλόκαρε το σουτ του Σφιντέρσκι. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Κόντε πέρασε τη μπάλα στον Σνάιντερ αλλά το σουτ απέκρουσε ο Ζίφκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 58’ ο Λοντίγκιν με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στο σουτ του Σφίντερσκι. Στο 74’ ο Κούρτιτς εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ στο 80’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία με τον Κόντε που πλάσαρε αλλά ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε. Στο 86’ τα αμυντικά λάθη του ΠΑΟΚ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του ματς αφού ο Ζίφκοβιτς δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Κρέσπο, ο Κόντε που καιροφυλακτούσε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πλάσαρε προς την εστία. Η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πήρε τροχιά για το τέρμα για το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στα λεπτά που απέμειναν ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι ξεκίνησε με ήττα-σοκ στην έδρα του στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αργολίδας)

Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εραμούσπε, Πέρσμαν,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια (74΄ Σίντκλεϊ), Τέϊλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Αουγκούστο (62′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (74΄Ακπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61′ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πέρσμαν, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκες, Σνάϊντερ (90΄Λόλης), Κόντε (91΄ Μιλιντσεάνου), Περέα (80′ Μορέϊρα).

Περισσότερα Εδω