Με νέα ανακοίνωσή τους, οι Γονείς των μαθητών των “Εκπαιδευτηρίων Ράπτου” επισημαίνουν τα εξής:

“Με την συγκέντρωση 1000 υπογραφών υποστήριξης και με πρόδηλο ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης που διαπερνά οριζόντια της κοινωνία της Λάρισας, θεωρούμε πως ο αρχικός στόχος της ανάδειξης των ανυπολόγιστων συνεπειών που επιφέρει η αιφνιδιαστική απόφαση κλεισίματος του «Κέντρου Ελληνικής Παιδείας – Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου» επετεύχθη.

Με ψύχραιμο δημόσιο λόγο υποστηρίζουμε μίαν απλή θέση: Να μην κλείσει το σχολείο μας.

Πρώτοι εμείς, ως γονείς και ως υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι πολίτες, επιθυμούμε και απαιτούμε την ασφάλεια όλων των μαθητών και δε ζητάμε καμία εξαίρεση. Φαίνεται όμως πως το θέμα που έχει προκύψει δεν δικαιολογεί το αιφνίδιο κλείσιμο του σχολείου . Μόνος εχθρός μας είναι το άδικο .

Είναι σαφές επίσης πως δεν διεκδικούμε τις μελλοντικές δάφνες του “κατόπιν ενεργειών μου “. Η όποιου βαθμού θετική συμβολή αυτής της μαζικής δράσης στην επίλυση του προβλήματος θα επιβραβευτεί με το αίσθημα ηθικής ικανοποίησης και τη χαρά του ακούσματος του κουδουνιού στο σχολείο μας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η αυθόρμητη και μαζική υποστήριξη της κοινωνίας της Λάρισας κάνει ακόμη πιο εμφατική την απουσία παρέμβασης των θεσμικών φορέων της πόλης, την οποία εξακολουθούμε να αξιώνουμε, όχι χάριν εξυπηρέτησης αλλά λόγω του μείζονος κοινωνικού προβλήματος που δημιουργείται από τη βίαιη παρέμβαση στην εκπαιδευτική πορεία και συνέχεια 1300 μαθητών της πόλης. Απουσιάζει δυστυχώς και κάθε επίσημη, και όχι υπό τη μορφή διαρροής, ενημέρωση και πρόνοια για το τι θα συμβεί καθώς η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος υπό τέτοιους όρους μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ευαίσθητο ψυχισμό των μαθητών.

Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν. Το επιβάλλει η έκδηλη αγωνία στα πρόσωπα των παιδιών μας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω