Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα, Κυριακή το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Θεσσαλίας του κόμματος, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εκτελεσθέντων της περιόδου 1941-1950, στον λόφο Μεζούρλο, στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από τη Λάρισα αλλά και διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ το παρόν έδωσαν ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης,  ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας Πέτρος Κρίκης, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης κ.α.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον λόφο του Μεζούρλου για να τιμήσουμε τους περίπου 500 κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που εκτελέστηκαν την περίοδο 1941-1950. Η ανέγερση του μνημείου αυτού είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους έμειναν όρθιοι, λαβωμένοι μέχρι το τέλος. Το Μεζούρλο στέκει τιμημένο δίπλα στη Γυάρο, στη Μακρόνησο, στον Άη-Στράτη, στο Τρίκερι, στη Μεσούντα της Άρτας, στη Φλώρινα, στην Τρίπολη, στο Γράμμο, ως ένας από τους δεκάδες τόπους θυσίας των αλύγιστων αγωνιστών της ταξικής πάλης στην πατρίδα μας.», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο ΓΓ του ΚΚΕ, επισήμανε: «Για να αξιολογήσουμε σωστά και νηφάλια την ιστορία του Λόφου, χρειάζεται να πάμε πιο πίσω, στην περίοδο της Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης και την απελευθέρωση της χώρας από τα φασιστικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους, τα Τάγματα Ασφαλείας, που δίπλα στους ναζί, διέπραξαν θηριωδίες κατά της Αντίστασης και του λαού.

Η πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη δημιουργία του ΕΑΜ, άνοιξε τον δρόμο για να πάρει ο λαός μας την κατάσταση στα χέρια του, οργανωμένος στο ΕΑΜ, στις δομές του, στο στρατιωτικό του σκέλος τον ΕΛΑΣ. Έτσι γράφτηκε η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω