Ασθενής 66 ετών με ιστορικό νεοπλασίας προσήλθε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με έντονο πόνο και οίδημα στα δύο άνω άκρα, τον τράχηλο και την κεφαλή. Παρελήφθη άμεσα από την Α΄ Αγγειοχειρουργική Κλινική και του διενεργήθηκε  αξονική φλεβογραφία, η οποία έδειξε πλήρη απόφραξη της δεξιάς ανώνυμης φλέβας, νηματοειδή ροή στην αριστερή ανώνυμη φλέβα – λόγω πιεστικών φαινομένων από νεοπλασματικό ιστό – καθώς και εκτεταμένο παράπλευρο δίκτυο στον ανώτερο θώρακα (σύνδρομο άνω κοίλης φλέβας). Εξαιτίας της προχωρημένης κλινικής εικόνας τέθηκε η ένδειξη για ενδοαυλική αποκατάσταση.

Η ομάδα της Α´ Αγγειοχειρουργικής κλινικής υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Αγγειοχειρουργού Νεκτάριου Γαλάνη και την πολύτιμη συνδρομή του Ακτινολόγου Βασίλειου Δημαρέλου και του Αναισθησιολόγου  Δημήτριου Ζωσιμίδη, προχώρησε σε αγγειοπλαστική των πλέον στενωτικών σημείων των ανώνυμων φλεβών και της άνω κοίλης φλέβας υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Η προσπέλαση ήταν διπλή με παρακέντηση των μασχαλιαίων φλεβών αμφότερων των άνω άκρων και τοποθέτηση δίδυμων στεντ εύρους 12χλστ και μήκους 80χλστ στη δεξιά και αριστερή ανώνυμη φλέβα και την άνω κοίλη φλέβα, που αποκατέστησαν τη βατότητα των ανωτέρω αγγείων.

Παρά την εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία, ο ασθενής έλαβε εξιτήριο τις επόμενες ώρες, με ήδη σημαντική βελτίωση του οιδήματος σε κεφαλή- τράχηλο και τα άνω άκρα, προς περαιτέρω ογκολογική θεραπεία.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποδεικνύεται καθημερινά ότι το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, οι  πλέον καταρτισμένοι ιατροί και οι δυνατότητες που παρέχει ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούν εγγύηση ότι και τα πιο απαιτητικά ιατρικά περιστατικά, μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, εδώ, στη Θεσσαλία, δίπλα σας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω