Για τους βανδαλισμούς που καταγράφηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα μίλησε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για παραστρατημένα και μπερδεμένα παιδιά, σε ότι αφορά τα άτομα που προέβησαν στις εν λόγω πράξεις.

“Δεν είναι ντροπή για μένα, είναι ντροπή για αυτούς που τα έκαναν. Το κατέγραψε η αστυνομία, από εκεί και μετά έχει ο Θεός”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Ειδικότερα τόνισε τα εξής για το περιστατικό:

«Τα ξημερώματα της Κυριακής έγιναν οι βανδαλισμοί. Προφανώς μέσα στη νύχτα, πότε δρουν οι σκοτεινοί τύποι, μες τη νύχτα. Δεν είναι ντροπή για μένα είναι ντροπή γι’ αυτούς που τα έκαναν. Το κατέγραψε η αστυνομία, από εκεί μετά έχει ο Θεός. Δικά μας παιδιά είναι και αυτά, παραστρατημένα. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μου δίνουν, να αποδείξουμε ότι είμαστε αμυνόμενοι και όχι επιτιθέμενοι. Μόνοι τους το λένε! Αυτό το «όχι στη βία» που ξεκινάει ένα σύνθημά τους, είναι η απόδειξη της αντιφατικότητάς τους! Καταγράψαμε γιατί κάθε χρόνο καταγράφονται τα περιστατικά βίας ιερών χώρων, βγαίνει η ετήσια έκθεση από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, θέλουμε κι αυτό να καταγραφεί, αλλά από εκεί και μετά, ούτε μήνυση θα κάνουμε, ούτε τίποτα».

Για το ότι μέσω των συνθημάτων στράφηκαν και στο δικό του πρόσωπο, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, σημείωσε: «Δεν πειράζει! Τι αξία έχει το δικό μου πρόσωπο, το θέμα είναι ότι τα βάζουν με την εκκλησία, σε μένα θα καθίσω; Πρώτα την ψυχή τους την αθάνατη που τα βάζουν με την εκκλησία, τίποτα άλλο δεν με νοιάζει! Εμείς προσευχόμαστε γι’ αυτούς, περιμένουμε να έρθουν εν μετανοία, να εξομολογηθούν, να δούμε τι γίνεται, που έχουν μπερδευτεί και γιατί τα κάνουν αυτά. Μπερδεμένα παιδιά είναι τίποτα άλλο. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν σχέση με την εκκλησία γι’ αυτό και κρίνουν χωρίς να ξέρουν.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω