Σε επιστολή του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και των Αγροτικών Συλλόγων & Συνεταιρισμών Δήμου Αγιάς προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για το έτος 2023, που λήγει αύριο Τετάρτη 31 Μαΐου, επισημαίνονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε πως η απόφασή σας (εγκύκλιος 16/16-02-2023), για χορήγηση παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες, λήγει στις 31-5-2023, εάν δεν έχουν καταβληθεί από τους δικαιούχους εντός του έτους 2022 ή εάν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν εντός του 2023 ασφαλιστικές εισφορές για το 2022.

Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να χορηγήσετε παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε είδος, των ασφαλιστικών προσώπων και των μελών των οικογενειών τους, τουλάχιστον έως 31-12-2023, αφού το 2023 οι αγρότες της περιοχής μας και κατ’ επέκταση όλα τα επαγγέλματα (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι κ.α.), δεν κατάφεραν να εισπράξουν από τις παραγωγές τους, επειδή είτε δεν πουλήθηκαν (π.χ. μήλα) είτε καταστράφηκαν (π.χ. κεράσια, κάστανα).

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι επιτακτική η παράταση υγειονομικής κάλυψης αυτών των ανθρώπων, αφού αποδεδειγμένα δεν έχουν να καλύψουν στη δεδομένη χρονική στιγμή τις υποχρεώσεις τους, ευελπιστώντας πως οι παραγωγές για το 2023 θα τους δώσουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις εισφορές τους. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και σας ευχαριστούμε θερμά.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω