Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών που δεν τους έχουνε καταβληθεί ζήτησαν οι γιατροί που διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη το πρωί στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Η Ένωση των Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) συμμετείχε στην πανελλαδική στάση εργασίας και απαιτούν:

· Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, προσθέτων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

· Την νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του ανωτάτου ορίου (πλαφόν) στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

· Την κατάργηση του διαχωρισμού των πρόσθετων και των τακτικών εφημεριών, μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις, ώστε ο κάθε ιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργό εφημερία την εβδομάδα.

· Την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

· Την αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών και την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά των 13ου και 14ου μισθών.

· Την χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω