Ο Γιώργος Παπαγιάννης, κατά τη media day του Παναθηναϊκού, εξέφρασε την επιθυμία για καλύτερη σεζόν της ομάδας, συγκριτικά με πέρσι, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Θα είναι περίεργο, μετά από τόσο καιρό. Είναι όμως και κάτι χαρούμενο. Το ΟΑΚΑ και εμείς χρειαζόμαστε τον κόσμο. Είναι η 6η μου χρονιά στην ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε στην επίθεση και στα σουτ. Είμαστε όμως μία καινούρια ομάδα, χάσαμε τον Ντίνο (σ.σ. Μήτογλου) και τον Μάριο (σ.σ. Χεζόνια). Ήρθαν νέοι παίκτες, δεν είμαστε καιρό μαζί. Έρχονται δυνατά φιλικά και περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό διήμερο».

– Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει θέληση απ’ όλα τα παιδιά και το προπονητικό τιμ. Όλοι θέλουμε να πάμε καλύτερα. Δεν ήταν αντιπροσωπευτικό να είμαστε 16οι στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει συνηθίσει έτσι η ομάδα. Για μένα, νιώθω πως έχω μία βάση και θέλω να προσθέσω κάποια κομμάτια, όπως το Low post».

– Για τον προπονητή του «τριφυλλιού», Δημήτρη Πρίφτη: «Ζητά αρκετές λεπτομέρειες, ειδικά στην άμυνα. Στην επίθεση θέλει πολλά ελεύθερα σουτ. Είμαστε καλοί εκεί, υπάρχει ο Νέντοβιτς, ο Μέικον. Σε γενικά πλαίσια θα είμαστε μία νεανική ομάδα. Παραπάνω ενέργεια, θα τρέχουμε στον αιφνιδιασμό».

– Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Σίγουρα, ο Ολυμπιακός δίνει παραπάνω ενέργεια και ανταγωνισμό. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια εναντίον του. Θα δώσει παραπάνω ένταση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, τόσο σε εμάς, όσο και στις υπόλοιπες ομάδες».

– Για την αποχώρηση του Μήτογλου: «Δεν θέλω να είμαι άδικος. Ο Μπεν (σ.σ. Μπέντιλ), ο Ζακ (σ.σ. Όγκαστ), όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους. Ο Ντίνος ήταν ένα βασικό κομμάτι για εμάς και Έλληνας. Ο Οκάρο (σ.σ. Ουάιτ) και ο Τζέρεμι (σ.σ. Έβανς) παίζουν πολύ καλά στη θέση τους και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλοί».

– Για το υψηλό επίπεδο στην Euroleague: «Δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα φιλικά. Η Ευρωλίγκα μάλλον θα ζήσει την πιο δυνατή της χρονιά. Υπάρχουν γεμάτες ομάδες σε κάθε θέση. Το βασικό είναι ότι ξεκινάμε με πολλά εκτός και, αν κερδίσουμε στα περισσότερα από αυτά, θα χτίσουμε μομέντουμ για την συνέχεια».

– Για τα προσεχή ματς: «Έχουμε το τουρνουά, μετά το Super Cup, που θέλουμε να το κατακτήσουμε. Προετοιμαζόμαστε για δύσκολα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις».

– Για τους προσωπικούς του στόχους: «Πέρσι ήθελα να βγω πρώτος στα μπλοκ, δεν το πέτυχα, αλλά παραμένει στόχος. Έχω πολύ μεγάλη ευθύνη. Μπορεί να μην είμαι αρχηγός, αλλά έχω πολλά χρόνια εδώ. Αγαπάω την ομάδα και δέχομαι την ευθύνη».

Αντίστοιχα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης στάθηκε στο ότι: «δεν θέλαμε να έχουμε αυτή την εικόνα πέρσι», ενώ υπογράμμισε πως «θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε την ομάδα εκεί που αξίζει». Δεν θέλαμε να έχουμε αυτή την εικόνα πέρσι. Πολλά καινούρια πρόσωπα και νέα προσπάθεια. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε την ομάδα εκεί που αξίζει».

Εν συνεχεία, ο 27χρονος γκαρντ μίλησε για:

– Για τον Δημήτρη Πρίφτη: «Κάθε προπονητής έχει διαφορετικό στυλ και υπάρχουν διαφορές με πέρσι. Όλα ξεκινούν από την άμυνα, θέλουμε να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο και να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας».

– Για την χημεία: «Είναι μία νέα ομάδα… Ελπίζουμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι και να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

– Για την επιστροφή του κόσμου στο ΟΑΚΑ: «Πολύ σημαντικό. Πέρσι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πορεία μας. Είναι διαφορετικό το γεμάτο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος και να παίξουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ για τους φιλάθλους μας».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Περισσότερα Εδω