Ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Καστρίου Δ. Αγιάς εορτάζει και πανηγυρίζει τον προστάτη και Πολιούχου του Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ώρα 5:30 μ.μ. Εσπερινός και Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου και εν συνεχεία ο καθαγιασμός του μύρου του Αγίου.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ώρα 6:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Εγκώμια του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Στο τέλος θα δοθεί φιλοξενία σε όλους. Αναβιώνει και φέτος το “κουρμπάνι” πρόκειται για ένα έθιμο που πραγματοποιείται την 25η , στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, του προστάτη και εφόρου του χωριού μας. “Το κουρμπάνι έρχονται να παρακολουθήσουν πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Με προσφορές του Δ.Αγίας, της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου, επιχειρηματιών, των κατοίκων αγοράζεται κρέας (μοσχάρι), την παραμονή της γιορτής το κρέας βράζεται σε καζάνια, ενώ διανέμουμε περισσότερα από 100 λίτρα δωρεάν κρασί, τιμώντας των Άγιο Δημήτριο.

Ενώ θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα Καστρίου με τον Πρόεδρο κ.Νικόλαο Κολοβό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ξεκινάει την παραμονή, 25 Οκτωβρίου, με Πανηγυρικό Εσπερινό, Εγκώμια στην εκκλησία, συνεχίζεται με Λιτανεία με λαϊκό γλέντι, χορευτικά συγκροτήματα και άφθονο κρασί.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ώρα 7:00 π.μ. Όρθρος-Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου, ο Γυναικείος Σύλλογος του χωριού μας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς επώνυμοι και ανώνυμοι, οι περισσότεροι από τους «υπηρέτες» της πίστης, τους εθελοντές δηλαδή που συμμετέχουν στις προετοιμασίες του πανηγυριού, έχουν εδώ και πολλές μέρες ξεκινήσει την προετοιμασία των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων, καθώς η οργάνωση του, απαιτεί αρκετό όγκο δουλειάς.

Πρόκειται για μια εορταστική διαδικασία, που σφυρηλατεί την προσήλωση στην τοπική παράδοση και τη διαφύλαξη της πολιτισμικής συνέχειας, την κοινωνική συνοχή, τη γενναιοδωρία, καθώς και την αισιοδοξία για το μέλλον.

Να ευχηθούμε όλα να κυλήσουν ομαλά και όλοι να το ευχαριστηθείτε όπως πρέπει!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω