Έντονη η παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας από πολλά μέρη της  Ελλάδας το προσεχές τριήμερο (9 – 11/2) στην πόλη μας! Ο λόγος της παρουσίας τους ιδιαίτερα πρωτότυπος και παράλληλα  εξόχως ενδιαφέρων, αφού θα φιλοξενηθούν στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη για τους Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου που  συνδιοργανώνουν με το Κολλέγιο Ανατόλια. 

Στη διάρκειά τους οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να απολαύσουν εμπειρίες που αναδεικνύουν τη  δημιουργική πλευρά του Σχολείου και να συναγωνιστούν στην  ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν και προβληματίζουν  τις σύγχρονες κοινωνίες. Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν προβλήματα όπως η βία, ο σχολικός εκφοβισμός, θέματα Παιδείας και  Πολιτισμού, η παγκόσμια ειρήνη και πλήθος άλλα θέματα σύγχρονου προβληματισμού με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για έναν καλύτερο κόσμο. 

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος  των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη, η εκδήλωση αυτή αποτελεί  μέρος των δράσεων εξωστρέφειας του Σχολείου μας, δράσεις που δεν καθηλώνουν τους μαθητές/τριες στο θρανίο να συμμετέχουν σε ένα  στείρο, παρωχημένο, δασκαλοκεντρικό μοντέλο εκπαίδευσης απομονωμένο από την πραγματικότητα, αλλά τους ενεργοποιούν, τους  παρέχουν σημαντικά ερεθίσματα, τους μετατρέπουν σε πρωταγωνιστές  και τους τοποθετούν στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι  δράσεις και δραστηριότητες που υπηρετούν τη βασική φιλοσοφία μας, το σχολείο να μην αποτελεί μόνο φορέα γνώσης αλλά, κυρίως, φορέα  Παιδείας και Πολιτισμού, που καλλιεργεί ουσιαστικά την ψυχή και το πνεύμα των παιδιών, προσφέρει αξίες και ιδανικά, δεξιότητες  επικοινωνίας και συνεργασίας, ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και την  αυτοπεποίθηση.Έτσι, το σχολείο γίνεται Χώρος όπου οι μαθητές/τριες στηριγμένοι/ες σε δασκάλους που εμπνέουν και συνεγείρουν  ανακαλύπτουν και καλλιεργούν ολόπλευρα τον καλύτερο εαυτό τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω