Πολύ πιο «γεμάτος» σε επιλογές και σε λύσεις στον πάγκο θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον Ατρόμητο στο αυριανό (Σάββατο 11/12, 17:15) παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 13η αγωνιστική της Super League, καθώς επέστρεψαν στην αποστολή των «πράσινων» οι Μπαρτ Σχένκεφελντ και Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, που πήρε χρόνο συμμετοχής και ρυθμό το περασμένο Σάββατο (04/12) στο παιχνίδι της Β΄ ομάδας με τον Εργοτέλη (αγωνίστηκε για 69 λεπτά), επέστρεψε στις αποστολές για πρώτη φορά μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου είχε μπει… εσπευσμένα, λόγω του τραυματισμού του Πούγγουρα.

Εν συνεχεία ακολούθησε ο τραυματισμός του (διάστρεμμα α΄ βαθμού) στον αγώνα της Β΄ ομάδας με την ΑΕΚ Β΄, γεγονός που πήγε ακόμη πιο πίσω την αγωνιστική επιστροφή του, μετά την επέμβαση που έκανε στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού του τον περασμένο Μάιο. Πλέον ο Σχένκεφελντ είναι πανέτοιμος ιατρικά για να επανέλθει σε… δράση και αναμένεται να ξαναμπεί σε φουλ ρυθμούς -παίρνοντας πιθανότατα λεπτά συμμετοχής στο ματς με τον Ατρόμητο- καθότι την προσεχή Τετάρτη (15/12), στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, θα λείψει ο τιμωρημένος Σάρλια.

Από εκεί και πέρα, επανήλθε στο αγωνιστικό πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι ο Ιωαννίδης, έπειτα από απουσία τεσσάρων αγώνων (Λαμία, Παναιτωλικός, Βόλος, ΑΕΚ) λόγω θλάσης στο δικέφαλο και θα αποτελέσει μία επιπλέον επιλογή για την επίθεση προερχόμενος από τον πάγκο.

Η προετοιμασία των παικτών του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/12) στο «Γ. Καλαφάτης», με τον Μακέντα -που έπεσε θύμα διάρρηξης το βράδυ της Τετάρτης (08/12)- να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα. Η προπόνηση περιελάμβανε προθέρμανση, κορόιδο και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ατομικά γυμνάστηκαν οι Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Μπεκ.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία συγκροτούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Βέλεθ, Σχένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Χουάνκαρ, ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, καθώς συμπλήρωσε 4 κίτρινες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω