Από το Σάββατο 03/04/2021 στην 10η Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης Λάρισας έχει ξεκινήσει η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου με τo εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. Κατά το διάστημα των 6 μηνών λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου (03/04/21-03/10/21) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9.484 εμβολιασμοί από τους οποίους 186 αφορούσαν σε εμβολιασμό ανηλίκων της ηλικιακής ομάδας 12-17, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται.

Εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν και σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και σε κλινήρεις ασθενείς που διαβιούν σε κλειστές δομές περίθαλψης. Εξαιρετική είναι η συνεργασία της δομής με τις κλινικές Απολλώνειο και Ιπποκράτειο, που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της ΤΟΜΥ Γιάννουλης, για τον εμβολιασμό των ασθενών που διαμένουν σε αυτές και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση τους, που λόγω είτε της ηλικίας τους είτε των προβλημάτων υγείας χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

Παράλληλα με το εμβολιαστικό κέντρο, από τον Σεπτέμβριο λειτουργεί τόσο το παιδιατρικό ιατρείο όσο και το παθολογικό ιατρείο, εξυπηρετώντας τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής ενώ δεν έχει σταματήσει καθόλου η λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας, καλύπτοντας τις ανάγκες των ληπτών υγείας για ενεσοθεραπείες, αλλαγές τραυμάτων, μέτρηση πίεσης και σακχάρου και άλλες νοσηλευτικές πράξεις.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί  ότι στην δομή πραγματοποιούνται rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Γιάννουλης και της Φαλάνης, σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα σε σχολική μονάδα της περιοχής και απαιτηθεί διενέργεια ελέγχου στις άμεσες επαφές. Από την Τρίτη 05/10 έως και την Τρίτη 12/10 διενεργήθηκαν 107 rapid test σε μαθητές. Η συνεργασία της δομής με τις σχολικές μονάδες της περιοχής είναι συνεχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην 10η ΤΟΜΥ Γιαννουλης καλέστε στο 2410593147 ή στείλτε email στο [email protected]

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω