«Παγωμένη» παραμένει η τουριστική αγορά στα παράλια της Λάρισας παρότι οδεύουμε προς τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, όταν άλλες χρονιές, παραδοσιακά πολλά πρακτορεία κυρίως από γείτονες βαλκανικές χώρες είχαν ήδη σηκώσει τα τηλέφωνα για τις πρώτες κρατήσεις.

Εύλογο ως ένα βαθμό, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Αγιάς κ. Νίκο Ντάγκα, ο οποίος εκτιμά μιλώντας στο onlarissa.gr, πως «θα ήταν παράλογο να περιμέναμε κρατήσεις αυτή τη στιγμή όταν τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός της χώρας δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο «ανοίγματος» για τον τουρισμό. Πώς δηλαδή θα μετακινηθούν τουρίστες από άλλες χώρες με ασφάλεια στη δική μας και υπό ποιες προϋποθέσεις».

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας

Επίμονα του τέθηκε το ερώτημα για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος στα παράλια της Λάρισας, αλλά ο κ. Ντάγκας περιορίστηκε στο να πει πως «14 Μαΐου δεν υπάρχει. Φοβόμαστε αρκετά βλέποντας τις πολιτικές άλλων χωρών και της δικής μας, γιατί δεν είναι καθαρές οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα οδηγηθούμε σε ένα άνοιγμα. Ο επιχειρηματικός κόσμος αυτή τη στιγμή έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και τρομάζει αν ξαναπάμε σε μία κατάσταση «ακορντεόν» κατά τη θερινή περίοδο».

ΤΟ «ΧΕΡΣΑΙΟ» ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Την ίδια ώρα πάντως, υπάρχει και η πιο αισιόδοξη οπτική των πραγμάτων, αυτή που λέει πως και φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών, θα προτιμηθούν από τους τουρίστες περισσότερο οι χερσαίοι προορισμοί, παρά οι νησιωτικοί. «Οι χερσαίοι προορισμοί – δυστυχώς για τους νησιώτικους – θα καταγράψουν τη μικρότερη ζημιά, εξηγεί ο κ. Ντάγκας, για να συμπληρώσει ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρξει μία μαζική έξαρση που εκεί θα καλεστούμε με τη δυσκολία που θα μας δημιουργήσει να διαχειριστούμε τις κρατήσεις της τελευταίες στιγμής». Σε ότι αφορά τον εξωτερικό τουρισμό, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει «μαζική προσέλευση» από βαλκανικές χώρες.

ΛΙΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σε ότι αφορά το καθ’ αυτού τουριστικό προϊόν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Τεμπών σημειώνει πως στην περιοχή επί της παρούσες γίνονται λίγες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, σε αντίθεση με το σθεναρότερο ενδιαφέρον που εκφράζεται ως προς την επενδυτική έρευνα.

Σε επίπεδο υποδομών τέλος, εκτιμά ότι τα παράλια της Λάρισας θα είναι σαφώς καλύτερα από πέρυσι, λόγω των έργων που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν οδικούς άξονες, λιμάνι, εισόδους χωριών, διαχειρίσεις ρεμάτων, αναδείξεις κάποιων προορισμών και μονοπάτια.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω