Μοιράσου το αρθρο!

Με τη χάρη της Παναγίας μας, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου ,την έγκριση του έργου από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Διευθύντρια κ. Άννα Γιαλούρη, την συντηρήτρια έργων τέχνης Σταυρούλα Νάκου, η οποία συνέταξε και την μελέτη των τοιχογραφιών,
Προχωρήσαμε μετά από πολλά έτη προσπαθειών στην συντήρηση, στερέωση και αποκατάσταση των σπάνιων τοιχογραφιών του ιερού βήματος του καθολικού της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου, οι οποίες χρονολογούνται σύμφωνα με την επιγραφή που υπάρχει το 1822 από τους Γαλατσιάνους αγιογράφους: Βενιαμίν α’,Μακάριο β’ και Παπαθαλάσσιο.
Η Διδακτορική διατριβή ” ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΑΝΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΩΝ ” στις Βόρειες Σποράδες κατά τον 19 αιώνα έχει πραγματοποιηθεί από την καθηγήτρια της θεολογίας κ. Παρασκευάς Βάσσας και έχει υποβληθεί στο τμήμα θεολογίας της θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με πλούσια αναφορά στο εικονογραφικό περιεχόμενο των τοιχογραφιών του ιερού βήματος της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου.

Ιδιαιτέρως εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες στην οικογένεια Δερβένη του ξενοδοχείου Skiathos Palace της Σκιάθου,τους εκλεκτούς φίλους και ευεργέτες, κυρίους, Αριστείδη, Πέτρο και Βασίλειο, για την υπέρμετρη και ανυπέρβλητη συμπαράστασή τους γενικότερα στο έργο της Ιεράς μας Μονής, αλλά ιδιαιτέρως για την οικονομική δωρεά εξ’ ολοκλήρου του έργου αποκατάστασης των τοιχογραφιών του ιερού βήματος του καθολικού της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου το οποίο ανέρχεται στις 25 χιλιάδες ευρώ. Ένα από τα σημαντικότερα έργα αυτή τη στιγμή που πραγματοποιούνται στο νησί μας και τόσα άλλα πολλά που με την φώτιση του Θεού αλλά και την συμπαράσταση των ευλαβών χριστιανών θα ολοκληρώσουμε την συντήρηση και αποκατάστασή τους.
Εκ της Ιεράς Μονής.

Περισσότερα Εδω