Tι κι αν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει οτι προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσει στη χώρα μας, εν μέσω πανδημίας… Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την γραφειοκρατία διαψεύδει εντελώς κάθε πρόθεση και κάνει τους επενδυτές να τρέχουν μακριά από τη Μαγνησία, η οποία υπό άλλες συνθήκες αποτελεί ιδανικό προορισμό, ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, ακόμα μία χαμένη επένδυση μετρά η περιοχή του Πηλίου, αυτή τη φορά λόγω των αργόστροφων γραναζιών της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Στον “αέρα” τινάχθηκε project επενδυτών, η οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν μία νέα τουριστική μονάδα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο Χόρτο Πηλίου.

Το οικόπεδο βρέθηκε, τα σχέδια ξεκίνησαν, αλλά οι εκπρόσωποι του fund υπολόγιζαν χωρίς την ελληνική γραφειοκρατία! Έτσι λοιπόν, “έπεσαν από τα σύννεφα” όταν τους ενημέρωσαν με επίσημο έγγραφο οτι η Αρχαιολογία χρειάζεται δύο ολόκληρα χρόνια για να εκδώσει την άδεια εργασιών στο σημείο, αφού θα ολοκλήρωνε την αυτοψία για την ύπαρξη τυχόν αρχαιοτήτων.

Να σημειωθεί οτι οι επενδυτές -οι οποίοι έχουν επενδύσει ξανά στη χώρα μας- έδιναν χρονοδιάγραμμα ενός έτους για να ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, όμως ο διπλάσιος χρόνος τους αποθάρρυναν με αποτέλεσμα να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα απασχολούσε 50 άτομα προσωπικό από την ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδυτικά σχέδια στο Πήλιο ακυρώνονται λόγω της τεράστιας χρονοκαθυστέρησης που παρατηρείται στις αδειοδοτήσεις.

Περισσότερα Εδω