Πολύτιμο έδαφος έχασε απόψε η εθνική ομάδα στη προσπάθεια της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2022, καθώς στο δεύτερο ματς της προκριματικής φάσης έμεινε στο 1-1 με την Γεωργία στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο 8ο λεπτό η εθνική έκανε τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς με το πλασέ του Τζόλη που έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Είκοσι λεπτά αργότερα (28’) ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων με το σουτ του Κβαρατσχέλια που πρόλαβε και σταμάτησε ο Τζαβέλλας.

Ο Βλαχοδήμος κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 68’ στο φάουλ του Αμπουρτζάνια και στο 76’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άνοιξε το σκορ. Από σέντρα του Λημνιού, ο Κακαμπάτζε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0) αλλά οι πανηγυρισμοί κράτησαν ελάχιστα. Δύο λεπτά αργότερα (78’) ο Κβαρατσέλια με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου ισοφαρίζοντας (1-1).

Στο 86’ ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο αποκρούοντας σε κόρνερ ένα επικίνδυνο σουτ στην εστία του.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνός)

Κίτρινες: Φορτούνης, Παπαδόπουλος, Γιακουμάκης, Ζέκα, Αμπουρτζάνια, Κιταϊσβίλι,

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87′ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70′ Μασούρας), Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (74′ Κβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίρι), Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63′ Κβιλιτάλια).

Περισσότερα Εδω