Το Λαύριο επικράτησε της Λάρισας με 66-75 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέαπολης, για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Τρέχοντας ένα εντυπωσιακό, επιμέρους σκορ 9-25 στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ανέτρεψαν το -7 της τρίτης περιόδου, αλλά και το -15 της πρώτης και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρους για τους νικητές ήταν ο Κάρτερ με 19, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γερομιχαλός (13 π., 6 ριμπ., 5 ασίστ), ενώ για την γηπεδούχο Λάρισα, ο Χάντσον τελείωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους.

To ματς:

Η Λάρισα ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, παίρνοντας προβάδισμα δέκα πόντων στο πρώτο τρίλεπτο. Με το Λαύριο να έχει πετύχει μόλις δύο πόντους σε πεντέμιση λεπτά, οι Θεσσαλοί έφτασαν στο +15 (17-2). Ο Γερομιχαλός «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους επιθετικά, ενώ ο ίδιος αργότερα με τρίποντο από την κορυφή, κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (20-13).

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Αμίνου με έξι σερί πόντους, έφερε μπροστά τους «μεταλλωρύχους» (21-22). Ο φόργουορντ του Λαυρίου λίγο αργότερα ισοφάρισε, μετά τις τρεις ελεύθερες βολές του Χάντσον, ο γκαρντ της Λάρισας ωστόσο, «χτύπησε» ξανά με τρίποντο από τη γωνία, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα (29-26). Η διαφορά τριών πόντων διατηρήθηκε και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 38-35.

Ο Κάρτερ ισοφάρισε στην επανάληψη, με τους Κρουμπάλι και Χάντσον να δίνουν προβάδισμα πέντε πόντων στους γηπεδούχους. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι ο Σμιθ να μειώσει στους δύο, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου (50-48). Με τρίποντο του Χάντσον, η περίοδος έκλεισε με τη Λάρισα στο +7 (57-50).

Με ένα σερί 6-0 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, το Λαύριο μείωσε στον πόντο, ενώ στα μισά της περιόδου, ο Κάρτερ έφερε σε θέση «οδηγού» την ομάδα του (60-62). Ο γκαρντ του Λαύριου τρία λεπτά αργότερα, έφερε την ομάδα του στο +8, με τη Λάρισα να μην μπορεί να αλλάξει κάτι στα εναπομείναντα λεπτά και την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό της Νεάπολης.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-35, 57-50, 66-75

Διαιτητές: Κορομηλάς-Ξενικάκης-Λουλουδιάδης

Λάρισα (Παπανικολόπουλος): Ουάσιγκτον 8, Χάντσον 20, Θρετ 15, Κρουμπάλι 12, Ζάρας 5, Τσαϊρέλης 2, Βησσαρίου, Σαχπατζίδης, Αστεριάδης, Σπαν 4, Καράμπελας, Σπυρόπουλος

Λαύριο (Σερέλης): Μουράτος 9, Γκόινς 2, Κακλαμανάκης 7, Κάρτερ 19, Λιούις 9, Σμιθ 2, Βουλγαρόπουλος, Νικολαϊδης, Αμίνου 7, Γερομιχαλός 13, Πιλάβιος, Περσίδης 8

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Περισσότερα Εδω