Μοιράσου το αρθρο!

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή και ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Τυρνάβου, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και έθεσαν τα ερωτήματά τους στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 9 Μαΐου.

Η κα Μακρή απευθύνθηκε, πρώτα, στον κ. Μεϊμαράκη και τόνισε τον σημαντικό ρόλο του ως εκπροσώπου του ΕΛΚ στην Ομάδα Εργασίας για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τη συμβολή του στο διάλογο για το κοινό μέλλον των Ευρωπαίων πολιτών.

Στη συνέχεια, μίλησε με τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, μέσω ερωτήσεων, στη πρώτη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία αποτέλεσε μείζονα έκφραση της δημοκρατίας, με πάνω από 5 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις στην πλατφόρμα και πάνω από 700.000 συμμετοχές σε εκδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι χαρά μου να συνομιλώ σήμερα με όλες και όλους εσάς μαθήτριες και μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου και να μοιραζόμαστε πρωτοβουλίες που προάγουν τη διαμόρφωση δυναμικής και αλληλέγγυας δημοκρατίας και ενισχύουν την κατανόηση και την υιοθέτηση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μεγάλη ικανοποίηση, βλέπω μαθήτριες και μαθητές  ευαισθητοποιημένους ως προς την πολιτική τους ιδιότητα, που κινητοποιούνται και συμμετέχουν, ατομικά ή συλλογικά, σε δράσεις και εκδηλώσεις, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και προετοιμάζονται για τη μελλοντική συμβολή τους στην κοινωνία ως υπεύθυνοι, ενεργοί και δημοκρατικοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Το Υπουργείο Παιδείας ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σε Προγράμματα, που σχετίζονται με τις κοινωνικές δεξιότητες του ενεργού πολίτη, όπως την ενσυναίσθηση, την ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οικοδόμηση θετικών και υγιών διαπροσωπικών σχέσεων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Και, ειδικά, σήμερα, σε μια Ευρώπη αλλά και σε έναν κόσμο, που ταλανίζεται από πρωτόγνωρες απειλές, προτρέπουμε τους εκπαιδευτικούς μας και τους νέους μας, να καταθέσουν τη δική τους γνώμη και τις δικές τους προτάσεις για το πώς οραματίζονται το Μέλλον της Ευρώπης, βασισμένο στις αξίες της δημοκρατίας, ισονομίας και των ίσων ευκαιριών».

Περισσότερα Εδω