Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που φρόντιζε την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια, ο γιατρός που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα καταθέτει σήμερα. Είναι ο δεύτερος μάρτυρας – κλειδί και η κατάθεσή του θεωρείται από τις πιο κρίσιμες.

Τι δήλωσε στο Πρωινό ο άνθρωπος που καθοδηγούσε με τις οδηγίες του τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη λίγη ώρα πριν από την κατάθεσή του;

«Είμαστε μία ομάδα που έδωσε μάχη γι’ αυτή τη μικρούλα. Πραγματικά δώσαμε μάχη, γιατί γνωρίζοντας ότι έχουν χαθεί δύο παιδάκια στην οικογένεια, ήταν αδιανόητο να πιστέψουμε ότι δε θα κερδίσουμε τη μάχη για την Τζωρτζίνα.

Και βεβαίως στενοχωρηθήκαμε και εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Ήταν ένα αιφνίδιο γεγονός γιατί εμείς είχαμε θωρακίσει τη μικρή Τζωρτζίνα με τον απινιδωτή και τον βηματοδότη. Δεν παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο περίεργο και μετά το παιδάκι μεταφέρθηκε στην Αθήνα με παράκληση των γονιών για να γίνει συνεχόμενο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Παρέμεινε σε απλή παιδιατρική κλίνη και μετά έγινε, αυτό που σήμερα όλοι γνωρίζετε.

Όταν μάθαμε για την κεταμίνη, στενοχωρηθήκαμε. Η αγωνία των γιατρών είναι να σώσουν. Όταν ακούς ότι δίδεται φάρμακο για να αφαιρείται ζωή, αυτό όχι μόνο μας στενοχωρεί, αλλά μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε παλαιότερη ανάρτησή της στο facebook, είχε ευχαριστήσει τον κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Περισσότερα Εδω