Πάτρα: Η Μαλένα και η Ίριδα δολοφονήθηκαν και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, από ασφυξία. Αυτό λέει εν ολίγοις το πόρισμα των κορυφαίων ιατροδικαστών, Καρακούκη και Καλογρηά, που ανέλαβαν να διαλευκάνουν τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών.

Περισσότερα αποκάλυψε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου η εκπομπή Live News.

Το πόρισμα τους είναι θετικό και αποδίδει με απόλυτη σαφήνεια τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία. Κάποιος ή κάποια δηλαδή έφραξε τη μύτη και το στόμα των παιδιών, προκαλώντας τους έτσι τον ασφυκτικό θάνατο.

Το πανάκι «μίλησε»

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι.

«Είναι ένα βασικό πειστήριο που βεβαιώνει τον μηχανισμό θανάτου του δεύτερου παιδιού της Ίριδας. Και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχε αναλυθεί» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Τα ευρήματα πάνω στο πανάκι πράγματι αναλύθηκαν και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, το αίμα και τα υγρά που βρέθηκαν πάνω σε αυτό προέρχονται από πληγή μέσα στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού και όχι από τα πνευμόνια, αφού η τραχεία βρέθηκε πεντακάθαρη.

«Είμαστε σε μια ηλικία που δεν έχουμε δόντια, η πληγή υποδηλώνει βίαιη πράξη και μια πληγή φυσικά έχει αίμα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Αυτό οδηγεί τους ιατροδικαστές στο συμπέρασμα πως κάποιος ή κάποια έβαλε το πανί μέσα στο στοματάκι του βρέφους. Από την παρατεταμένη πίεση ο δράστης προκάλεσε την πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας του μωρού αλλά και τον αναπόφευκτο θάνατο του λίγα δευτερόλεπτα μετά.

«Το πανάκι είναι ένα εύρημα που η ίδια η μάνα παρέδωσε στις αρχές. Αν ήταν κάτι ενοχοποιητικό για την ίδια, θα το είχε εξαφανίσει» ανέφερε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Άλλη βαρύτητα έχουν πάντως πλέον τα επίμαχα sms που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, 19 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας, μια περίοδο μάλιστα που το τρίτο και μοναδικό εν ζωή παιδί τους, η Τζωρτζίνα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

 

Ο ασφυκτικός θάνατος της Μαλένας

Στην περίπτωση της Μαλένας, καμία από τις εξετάσεις δεν έδειξε κάτι επιλήψιμο, καθώς βγήκαν για δεύτερη φορά καθαρές. Με το σενάριο της δηλητηρίασης να έχει επομένως αποκλειστεί, η βιβλιογραφία εδώ και 150 χρόνια ορίζει πως η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος που εμφάνισε η Μαλένα αποδίδεται σε ασφυκτικό θάνατο.

«Δεν είναι φυσιολογικό δεν εξηγείται επιστημονικά κάποιος που είναι υγιέστατος σήμερα σε 24 ώρες να πάθει οξεία ηπατική ανεπάρκεια» λέει ο ηπατολόγος, Δημήτρης Κουντουράς.

Αυτό που υποστήριζαν όλοι οι ηπατολόγοι εδώ και καιρό ότι δηλαδή δεν μπορεί ο θάνατος της Μαλένας να αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια έρχεται να επιβεβαιώσει και με τη βούλα το νέο πόρισμα Καρακούκη και Καλογρηά.

Η βλάβη λοιπόν στο συκώτι που στο αρχικό πόρισμα αποδόθηκε λανθασμένα σε ηπατική ανεπάρκεια, στο νέο πόρισμα αποδίδεται με απόλυτη σαφήνεια σε ασφυξία η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.

«Μιλάμε για δύο αρχικές αιτίες θανάτου με κλινικά σύνδρομα που αρχικά θα είχαν εμφανίσει συμπτώματα και κατά δεύτερον θα είχαν γίνει αντιληπτά από γονείς και γιατρούς, ειδικά στη Μαλένα που νοσηλευόταν» εξήγησε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός. Σε κανένα από τα δύο παιδιά δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας.

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές πλέον παίρνουν τη σκυτάλη για να βρουν το ποιος ή ποια έκοψε το νήμα της ζωής σε δύο αγγελούδια, 3,5 ετών και 6 μηνών.

Πηγή: Mega

Περισσότερα Εδω