«Πάτησε» στη πρώτη τετράδα ο Παναθηναϊκός και βλέπει κατάματα την ευρωπαϊκή έξοδο μετά την άνετη νίκη με 3-0 που πέτυχε στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική των πλέι-οφ στη Super League. Οι Μακέντα, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ τα γκολ της «πράσινης» νίκης, δεύτερης επί του ΠΑΟΚ μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Στο 6’ ο ΠΑΟΚ είχε τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς με το μακρινό σουτ του Κρέσπο που μπλόκαρε ο Διούδης. Οι παίχτες του Γκαρσία έχασαν νέα καλή ευκαιρία στο 15’ όταν μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Σφιντέρσκι δεν πρόλαβε για εκατοστά τη μπάλα να τη στείλει στο τέρμα. Στο 32’ ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Μουργκ και επτά λεπτά αργότερα (39’) οι «πράσινοι» βρήκαν δίχτυα. Από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ο Μακέντα με εναέρια προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 66’ όταν ο Κρέσπο από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη και στην εξέλιξη της φάσης ο Αουγκούστο αστόχησε με κοντινή κεφαλιά. Στο 79’ οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη με το φάουλ του Βιγιαφάνιες που πέρασε τη μπάλα μέσα από το τείχος και την έστειλε στη γωνία του Πασχαλάκη για το 2-0. Στο 85’ ολοκληρώθηκε ο πράσινος θρίαμβος με τον Αϊτόρ που με πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: Πούγγουρας, Νιάς, Σένκεφελντ – Σβαμπ, Μπάμπα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς (87’ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (73’ Σάντσες), Χατζηγιοβάνης (78’ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (78’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ (70’ Ουάρντα), Μουργκ (62’ Τζόλης), Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ).

Περισσότερα Εδω