Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στην κατοχή τους μια ηχητική καταγραφή από το 2021 με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παραδέχεται ότι κράτησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με πιθανή επίθεση στο Ιράν μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, μετέδωσε την Τετάρτη το CNN.

Το CNN δεν άκουσε την ηχογράφηση, αλλά επικαλέστηκε άγνωστες πολλαπλές πηγές που την περιγράφουν. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Η ηχογράφηση δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, κατανοούσε πως διατηρούσε στην κατοχή του απόρρητο υλικό μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα σχόλια του Τραμπ υποδεικνύουν ότι θα ήθελε να μοιραστεί τις πληροφορίες, αλλά είχε επίγνωση των περιορισμών στη δυνατότητά του να αποχαρακτηρίσει έγγραφα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, δήλωσαν δύο πηγές στο CNN.

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του γραφείου του ειδικού συμβούλου Τζακ Σμιθ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επίσης δεν σχολίασε αμέσως.

Ο Σμιθ ερευνά τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Τραμπ, καθώς και τις προσπάθειες ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Τραμπ έχασε από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω