Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει στη Φινλανδία το Σάββατο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό την Παρασκευή και θα μιλήσει και στη Βρετανία το Σάββατο. Δεν διευκρίνισε με ποιους θα μιλήσει στη Φινλανδία και στη Βρετανία. Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μετά την προσευχή της Παρασκευής:

Καταρχάς, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι απλή έννοια. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πολύ ευρεία, και ο αγώνας μας ενάντια στο PKK αφορά επίσης την αναγνώριση του PKK από την ΕΕ ως τρομοκρατική οργάνωση. Είπαν ότι τη θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, οπότε γιατί δεν θεωρείτε το YPG τρομοκρατική οργάνωση; Το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που γεννήθηκε από το PKK. Ακόμη και οι ΗΠΑ τους δίνουν πολλές ευκαιρίες για διαπραγμάτευση. Αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε είδους διαδηλώσεις, ειδικά στη Γερμανία, στη Σουηδία και στη Γαλλία.

Τα είπαμε αυτά και σε διμερείς συναντήσεις και παρουσιάσαμε έγγραφα. Κοιτάξτε, σχετικά με αυτές είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, τα εγκλήματα τους είναι προφανή. Το να κάνουν το Καντίλι (Ιράκ) κέντρο για τον εαυτό τους είναι μια αναμφισβήτητη ενέργεια από το PKK/YPG, αλλά η Δύση δυστυχώς τους κρύβει. Δεν μας παραδίδουν αυτούς τους τρομοκράτες. Ό,τι χρειαστεί, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Σήμερα είχαμε εκτενή επικοινωνία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό. Αύριο η Αγγλία και η Φινλανδία έχουν υποβάλλει αιτήματα να επικοινωνήσουμε, θα επικοινωνήσουμε μαζί τους. Ομοίως, θα έχουμε επικοινωνία με τον Στόλτενμπεργκ. Θα το κάνουμε για να μην διακοπεί η τηλεφωνική διπλωματία. Εφόσον έχουμε όλα τα έγγραφα αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων και είμαστε θύματα αυτών, εάν γνωρίζουμε τις ευαισθησίες του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορούμε να πούμε ναι στην αποδοχή μιας τέτοιας τρομοκρατικής οργάνωσης στο ΝΑΤΟ. Νομίζω το ίδιο για τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Τους βάζουν να μιλήσουν στα δικά τους κοινοβούλια, τους παρέχουν ευκαιρίες, τους προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά. Με όλο τον σεβασμό, δεν μπορούμε να πούμε ναι στην είσοδο αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι οργανισμός ασφαλείας.

Πηγές: ΕΡΤ- Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω