Ο αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου, έλαβε την εντολή από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ετοιμάσει το μενού στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η προσπάθεια μετουσιώθηκε σε ένα δείπνο από το οποίο όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. «Στόχος μου ήταν να χωρέσω την Ελλάδα στα πιάτα” είπε ο κορυφαίος ο σεφ στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις.

Εξήγησε πώς είχε προηγηθεί επικοινωνία με πρεσβείες για πιθανές αλλεργίες των καλεσμένων και ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκείνη που έκανε την επιλογή του κρασιού με σκοπό να τιμήσει τους μικρούς οινοποιούς. Προσφέρθηκε ο κόκκινος, γλυκός «Αποσπερίτης» το σπάνιο κρασί από τους Λειψούς που είχε η ίδια δοκιμάσει κατά την εκεί επίσκεψή της.

Ο βραβευμένος σεφ μίλησε επίσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή της Νεφέλης Λυγερού για τη διαδικασία έμπνευσης, αλλά και υλοποίησης του μενού καθώς και την ομάδα πίσω από τη δοκιμασία αυτή, τα εγκωμιαστικά σχόλια που εισέπραξε, αλλά και την επόμενη ημέρα της εστίασης.

«Όταν τελειώνει τέτοιο εγχείρημα με επιτυχία, ένας σεφ θέλει απλά να κάτσει, να πιει ένα ποτήρι κρασί και να ηρεμήσει από όλη την ένταση», είπε.

Περισσότερα Εδω