Δύο ακόμη φάρμακα για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόκειται για το δραστικό συστατικό Baricitinib, το οποίο αναπτύχθηκε για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και το Sotrovimab, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που αναπτύχθηκε ειδικά για ασθενείς με Covid 19.

Η νέα σύσταση βασίζεται σε επτά μελέτες σε περισσότερους από 4.000 ασθενείς, όπως ανέφεραν σήμερα επιστήμονες του ΠΟΥ στο ειδικό περιοδικό «The BMJ».

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, οι σοβαρά άρρωστοι ασθενείς με Covid-19 έχουν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης με τη Bαρισιτινίμπη και η ανάγκη για τεχνητό αερισμό μειώνεται. Δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες. Το φάρμακο πρέπει να χορηγείται σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή.

Οι ασθενείς με Covid-19 με λιγότερο σοβαρή πορεία της νόσου αλλά υψηλό κίνδυνο νοσηλείας θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη χρήση του μονοκλωνικού αντισώματος Sotrovimab,. Το προϊόν με την επωνυμία Xevudy είναι  ήδη εγκεκριμένο στην Ε.Ε.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω