Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ φέρνει δυναμικούς σταρ στον αγώνα ενάντια στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.

Το μέλος της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου και πατέρας τριών παιδιών, 39 ετών ανακοίνωσε ποιες προσωπικότητες θα συμμετάσχουν στην τελετή απονομής του περιβαλλοντικό βραβείου Earthshot Prize στις 17 Οκτωβρίου.

Με τα βραβείο, που θεσπίστηκε από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, θα τιμηθούν πέντε προσωπικότητες, οργανισμοί ή ομάδες που παρουσιάζουν λύσεις για τους πέντε στόχους για τον πλανήτη, προστασία και αποκατάσταση της φύσης, καθαρισμός του αέρα, ανάκαμψη του ωκεανού, οικοδόμηση ενός κόσμου χωρίς απόβλητα, αποκατάσταση κλίματος.

Η Κλάρα Άμφο και ο Ντέρμοντ Ο’ Λίρι, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, θα είναι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, στη διάρκεια της οποίας θα τραγουδήσουν οι Εντ Σίραν, Σον Μέντες, Γεμί Αλάντε, KSI, και Coldplay.

Στη σκηνή του Alexandra Palace στο Λονδίνο θα ανέβουν για να απονείμουν τα βραβεία η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, οι ηθοποιοί Έμμα Τόμσον, Έμμα Γουάτσον, Ντέιβιντ Ογιελόβο, ο ποδοσφαιριστής Μο Σαλαχ και ο διάσημος Βρετανός φυσιοδίφης, τηλεοπτικός παρουσιαστής, αφηγητής ντοκιμαντέρ, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο.

Οι πέντε νικητές του Earthshot Prize θα λάβουν έκαστος ένα εκατομμύριο αγγλικές λίρες για να βοηθήσουν στην υποστήριξη και την υλοποίηση των καινοτομιών τους για την ανατροπή της καταστροφικής πορείας της Γης.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει καλέσει ηγετικές προσωπικότητες από τον κόσμο της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της φιλανθρωπίας να συμμετάσχουν στο συμβούλιο 13 ατόμων για το περιβαλλοντικό βραβείο.

Μεταξύ άλλων στην ομάδα συμμετέχουν η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, η τραγουδίστρια Σακίρα και ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο.

Ενόψει της τελετής απονομής ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και οι παρουσιαστές της βραδιάς ετοίμασαν ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter. Η τελετή θα μεταδοθεί από τα BBC One, BBC iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τη σελίδα του Discovery στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω