ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Κίνας προκειμένου να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβροφ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέστη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν πρόσφατα στο Τόκιο. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που είχε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζιπίνγκ, προκειμένου να παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022. Φυσικά, ελπίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί τετ α τετ και πως παράλληλα ότι οι Κινέζοι οι αθλητές θα αποδείξουν ξανά την υψηλή αθλητική και ανθρώπινη ποιότητα τους”, συμπλήρωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρωσία. “Δεν αποκλείουμε τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ρωσία”.

Στις 2 Ιουλίου, έγινε γνωστή η πρόθεση επιθυμία του Βλαδιβοστόκ να καταθέσει φάκελο προκειμένου να διεκδικήσει τη φιλοξενία των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2036. Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίν Σxετσάκοφ αν και ανακοίνωσε την κατάθεση του φακέλου προς τη ΔΟΕ, παραδέχτηκε πως οι πιθανότητες αυτή να προχωρήσει πως είναι ισχνές.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω