Η «διαβολοβδομάδα» ολοκληρώνεται σήμερα (19/11), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ στις 21:00 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας ως στόχο την επιστροφή στις νίκες και να κρατήσει απόρθητο το «σπίτι» του.

Μετά την ήττα τους στην Τουρκία από την Αναντολού Εφές, οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα, καθώς μετρούν άλλωστε 6 νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους.

Από την άλλη μεριά, η «ομάδα του Λαού», προέρχεται από μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στη Μονακό και θέλουν να ανέβουν ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στον Λίβιο Ζαν-Σαρλ, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από κάκωση, ενώ το καθεστώς συμμετοχής του Ματίας Λεσόρ δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα στην Μακάμπι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδι της ημέρας, το πρόγραμμα ανοίγει στις 18:00, με την Ούνικς Καζάν να υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου, με τους Λουίς Ολίντε και Τιμ Σνάιντερ να είναι αμφίβολοι για τους Γερμανούς.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:15, η Αναντολού Εφές φιλοξενεί τη Μονακό, με τις δυο ομάδες να μάχονται για μια θέση στην οκτάδα της βαθμολογίας. Η συμμετοχή του Τζέιμς Άντερσον είναι αμφίβολη για τους Τούρκους, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μπορεί να αγωνιστεί ο Λίο Βέστερμαν για τη Μονακό.

Στις 19:45, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με τους Σαμπάζ Νέιπιερ και Ντμίτρι Κουλάγκιν να απουσιάζουν για τους γηπεδούχους, ενώ ο Εττόρε Μεσίνα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ντίνο Μήτογλου και Μάλκολμ Ντιλέινι, όπως και στον τιμωρημένο Ρικάρντο Μορασίνι.

Μία ώρα αργότερα (20:45), η Ζαλγκίρις Κάουνας θέλει να κάνει το 2/2 μέσα στην εβδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε που δεν δείχνει σταθερότητα φέτος. Οι Λιθουανοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζόφρε Λοβέρν, τον Παούλιους Γιανκούνας και τον Μάντας Ρουμσταβίτσιους, ενώ ο Ντανίλο Μπαρτέλ θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα αγωνιστεί για τους Τούρκους.

Η Μπασκόνια φιλοξενεί στις 21:30 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλοντας να κάνει την έκπληξη της αγωνιστικής, χωρίς να έχει στη σύνθεσή της για άλλο ένα ματς τον Άλεκ Πίτερς και τον Σάντερ Ραϊέστε. Οι Τζόελ Μπολομπόι και Αλεξάντερ Κομένκο είναι αμφίβολοι για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Τέλος, το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει σήμερα στις 22:00, με τη Βιλερμπάν να ρίχνεται στη μάχη στην έδρα της κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Γάλλοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ντέιβιντ Λάιτι, τον Αντουάν Ντιό, τον Ρέιμαρ Μόργκαν και τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γουίλιαμ Χάουαρντ. Οι Κόρι Χίγκινς και Άλεξ Αμπρίνες παραμένουν εκτός δράσης για τους «Μπλαουγκράνα».

Το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague:

Ούνικς Καζάν – Άλμπα Βερολίνου 18:00
Αναντολού Εφές – Μονακό 19:15
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Αρμάνι Μιλάνο 19:45
Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 20:45
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:00
Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:30
Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 22:00

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Ρεάλ Μαδρίτης 9-2
2. Μπαρτσελόνα 8-2
3. Αρμάνι Μιλάνο 8-2
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-3
5. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7-3
6. Ολυμπιακός 6-4
7. Βιλερμπάν 6-4
8. Μονακό 5-5
————————-
9. Ούνικς Καζάν 5-5
10. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-5
11. Μπάγερν Μονάχου 5-6
12. Αναντολού Εφές 4-6
13. Μπασκόνια 4-6
14. Ερυθρός Αστέρας 4-7
15. Άλμπα Βερολίνου 3-7
16. Φενέρμπαχτσε 3-7
17. Παναθηναϊκός 2-9
18. Ζαλγκίρις Κάουνας 1-9

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω