Το Μουντιάλ αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους διεθνείς θεσμούς στην ιστορία του αθλητισμού. Το Εθνικό ποδοσφαιρικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να προκριθεί στην διοργάνωση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η παρουσία του ελληνικού στοιχείου είναι ανύπαρκτη. Στην ΕΡΤ συνομιλήσαμε με τον μοναδικό Έλληνα που συμμετέχει στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο λόγος για τον κ. Σωτήρη Φελώνη, ο οποίος είναι μουσικός παραγωγός – Dj.

«Ήμουν DJ στη Μύκονο πολλά χρόνια, τώρα το Σάββατο ταξιδεύω για το Κατάρ, και θα είμαι στην Ντόχα σε ένα φεστιβάλ που γίνεται στο νησί Κετάι. Είναι το νησάκι αυτό, που βρίσκεται και το γήπεδο στο οποίο θα γίνει και ο τελικός του Μουντιάλ», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

Πώς όμως βρέθηκε ο ίδιος, ένας Έλληνας Dj, στο Μουντιάλ του Κατάρ;
«Υπάρχουν άνθρωποι που ακριβώς κάνουν αυτή τη δουλειά. Ψάχνουν να βρουν καλλιτέχνες, και στο συγκεκριμένο φεστιβάλ θέλανε κόσμο και καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη. Η Μύκονος, επειδή είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς, αποφάσισαν και έψαξαν εκεί και πέσανε πάνω μου, για καλή μου τύχη και εμένα. Οπότε κατέληξα να είμαι εγώ αυτός που θα παρευρεθώ εκεί μαζί τους.»

«Αυτό το φεστιβάλ γίνεται για να ικανοποιήσει όλους τους επισκέπτες που θα είναι χιλιάδες, και σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένονται 50.000 άνθρωποι την ημέρα, από όλες τις εθνικότητες.»

Και ποιο είναι το είδος της μουσικής που μπορεί να παίξει κάποιος μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο και ανομοιογενές πλήθος; «Εγώ συγκεκριμένα θα παίξω ηλεκτρονική μουσική, αυτή λίγο πολύ που παίζω και στα μαγαζιά και στα μέρη που συνεργάζομαι. Αλλά όλο το πρόγραμμα έχει από όλες τις διαφορετικές μουσικές, διαφορετικές κουλτούρες, οπότε θα είναι πολυμορφικό, θα έχει αρκετούς καλλιτέχνες και με λάτιν μουσική και με πιο ηλεκτρονική, θα έχει γενικά μεγάλη γκάμα. Εμένα με επέλεξαν γι’ αυτό το πράγμα, για ηλεκτρονική μουσική, για πιο πάρτι μουσική.»

Ο κ. Φελώνης αναφέρθηκε εξάλλου και στον περιορισμό του αλκοόλ στο Μουντιάλ του Κατάρ. «Από ό,τι  διάβασα και εγώ και έχω ενημερωθεί από τους διοργανωτές, αλκοόλ θα έχουν σε πολύ συγκεκριμένα μέρη, μακριά από τα γήπεδα. Στην εκδήλωση θα έχουν μόνο μουσική, θα έχουνε μες την ημέρα γιγαντοοθόνες να βλέπουν τους αγώνες, θα έχουν camps με φαγητό και γενικά θα είναι ένας χώρος τεράστιος ο οποίος θα έχει πάρα πολλούς επισκέπτες. Αλλά κυρίως αυτό που θέλουνε να πλασάρουν είναι η μουσική, οι DJ’s και κάποιοι τραγουδιστές που έχουν εκεί.»

Περισσότερα Εδω